Andersen Liga: az elődöntőben előny a Fradinál

Nem volt könnyű helyzetben Rusznyák Szilárd, a Lehel HC Andersen Ligás jégkorongcsapatának vezetőedzője az FTC-Telekom elleni elődöntő első mérkőzése előtt, hiszen egy játékos híján nem állt rendelkezésére teljes három sor, míg a vendégek három sorral plusz még három játékossal várták a korong bedobását. Nagy kérdés volt, hogy a berényi fiúk hogy bírják majd erővel az összecsapást.

Nos, az első harmad elején, a 3. percben szabálytalan térdhasználat miatt a vendégeknél Kocsis Botond kapott végleges fegyelmi büntetést, s így a mieink 5 percig emberelőnyben játszhattak. Fölénybe is kerültünk, de gólt nem sikerült szerezni, s a folytatásban kétszer a Fradi is játszhatott 2-2 perc erejéig emberfórban, de ők sem tudták ezt kihasználni.  Így 20 percnyi játék után 0-0 állt az eredményjelzőn.

A szünetet követően a vendégek jöttek ki jobban a folytatásra és a 26. percben már 2-0-ra vezetett az FTC-Telekom. A 24. percben Nyers Erik, a 26. perc kezdetén pedig Ábrahám Gergely volt a zöld-fehérek gólszerzője. Szerencsére a két kapott gól nem „fogta” meg a mieinket és a 30. percben Karda Norbert Arnold révén sikerült egy gólra felzárkózni csapatunknak (1-2). A harmad második felében előbb a vendégek, majd a mieink sem tudtak kihasználni 1-1 emberelőnyt, s így 40 perc játék után az FTC-Telekom 2-1-re vezetett.

Sajnos nem kezdtük jól a harmadik harmadot sem, a 44. perc végén Illés Márton Gábor góljával visszaállt a kétgólos vendég előny (1-3). Hogy izgalmak maradjanak a végére, arról Popov Grigorij gondoskodott, aki egy végletekig kijátszott ajtó-ablak helyzetet értékesített a 49. perc közepén (2-3). Bár fogyott az erő, a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám hiába játszottak kapus nélkül, hat mezőnyjátékossal a találkozó utolsó 30 másodpercében, nem sikerült ez egyenlítés.

Ez pedig azt jelenti, hogy az FTC-Telekom szerzett vezetést a párharcban az első jászberényi találkozón. Hiába lőtt jóval többet kapura csapatunk (40-27), csak kétszer sikerült az FTC-Telekom kapujába találni.

Andersen Liga elődöntő első mérkőzés

Lehel HC – FTC-Telekom 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)

A párharcban 1-0-ra az FTC-Telekom vezet.

Rusnyák Szilárd, a Lehel HC vezetőedzője így értékelte a találkozón látottakat a klub facebook oldalán: – A meccs előtt tudtuk ,hogy a Fradi nem fogja könnyen adni magát. A korong nagyrészt nálunk volt és az ellenfél kihasznált egy két hibát. Tudtuk miből lehetnek veszélyesek mégsem figyeltünk eléggé oda. A gólszerzés nem ment annyira mint szokott, nagyon jól védett az ellenfél kapusa. Nincs más lehetőség szerdán nyerni kell és haza hozni a párharcot és itthon bejutni a döntőbe!

Andersen Liga elődöntő második mérkőzés

Goodwill Pharma Szeged – UNI Győr ETO HC 2-11

A párharcot 2-0-ra a győriek nyerték, így ők játszhatnak a döntőben, míg a szegediek a harmadik helyért játszhatnak tovább.

Andersen Liga elődöntő második mérkőzés

április 3. – szerda

19.:00 óra: FTC-Telekom – Lehel HC

Tüskecsarnok

Hajrá Lehel HC!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?