Vereség gyenge játékkal, felajánlotta lemondását a vezetőedző

A Jászberényi KSE NB I A-csoportos  felnőtt férfi kosárlabdacsapata Körmenden szerezte meg szezonbeli első győzelmét. A meglepő idegenbeli siker után az elmúlt héten két hazai mérkőzést várt a fiúkra, s reménykedtünk, hogy növelni tudják majd győzelmeik számát. Sajnos nem így történt.

A válogatott sikeres Eb-selejtezője miatti bajnoki szünetet úgy tűnt jól használta ki a JKSE csapata, hiszen a körmendiek ellen idegenben szerezte meg a gárda szezonbéli első sikerét.

A hétközi fordulóban – március 2-án, kedden – a tabellán előttünk álló zalaegerszegieket fogadtuk és egy kétszeri hosszabbításba torkolló mérkőzésen nagy küzdelemben szenvedtünk vereséget.

A hétvégi, (március 6.) szombati játéknapon az OSE-Lions ellen ismét a Bercsényi játékcsarnokban szerepeltek kosarasaink. Erre a mérkőzésre nem érdemes sok szót pazarolni, mert talán három jó perce volt csak a mieinknek, amikor a harmadik negyedben 18-ról 9-re csökkentették hátrányukat. A várt folytatás és a fordulat azonban elmaradt, mert rengeteg hibával és nem a kellő “tűzzel” játszottak a fiúk, s ennek csak vereség lehetett a vége. Az OSE-Lions 86-68-ra nyerte meg a találkozót, melynek végét követően, a szokásos sajtótájékoztatón Patai Benjámin bejelentette, hogy felajánlotta lemondását a klub elnökének. A vezetőedző azzal magyarázta döntését, miszerint nem látta a játékosokon a kellő elszántságot, akaratot, motivációt, s ha ez nincs, akkor az az edző felelőssége.

A körmendi siker után másfél hét alatt ismét nagyot fordult a világ. Az alapszakaszból még két mérkőzés van hátra (ZTE ellen március 13-án idegenben, március 27-én pedig a Kecskemét ellen hazai pályán), majd jön a 10 mérkőzéses rájátszás a 9-14. Helyezett csapatok között. Azaz, feladat van még, ám a helyzet nem túl rózsás és akkor még finoman fogalmaztunk.

Szántai Tibor

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?