Pontszerzéssel kezdtek a focisták

Megkezdődött a pontvadászat a labdarúgó NB III-ban is, ahol a Keleti csoportban városunk futballcsapata döntetlent harcolt ki Tiszaújvárosban.

A Német Gyula által vezényelt együttes több mint egy hónapi felkészülés után, augusztus 2-án vasárnap Tiszaújvárosban kezdte az idei szezont. Az első nagy helyzetet egy jó húsz perc elteltével jegyezhetjük, amikor Bonica Sebastian, a JFC kapusa óriási bravúrral hárította Gelsi László lövését.

Viszont néhány perc elteltével már tehetetlen volt, amikor egy szögletet követő kavarodás végén Vincze Ákos talált a kapunkba, 1-0. A szünet előtt Albert akár egyenlíthetett volna, ám lövését nagy bravúrral védte Tóth, a Termálfürdő kapusa.

A szünet után is „régi-új” igazolásunk, Albert Ádám volt az egyik főszereplő. Bal oldali szöglete után Szemere Balázs jókor érkezett és 5 méterről a hálóba lőtt, 1-1. A befejezés előtt jó 10 perccel is akadt izgalmas jelenet, de a JFC kapuja előtt. Szerencsére Bonica ezúttal is résen volt, így a nagy helyzetben lévő hazai csatárnak nem sikerült a győztes gólt megszereznie. A mérkőzés krónikájához mindenképpen hozzátartozik, hogy Német Gyula „fiai” háromszor is a hálóba találtak, ám mindannyiszor gól helyett lest ítélt a játékvezető.

Tiszaújváros – Jászberényi FC 1-1

Az egy pont megszerzése az alábbi játékosok nevéhez fűződik: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – László (Fekete O., 46.), Lőrincz A. – Albert, Szöllősi, Pálinkás (Szanyi, 77.), Nagy Sz. (Gergely, 54.).

Legközelebb már hazai pályán láthatjuk csapatunkat augusztus 9-én vasárnap, amikor 17 óra 30 perces kezdéssel – a Gyöngyöst 3-0 arányban legyőző – Sajóbábony lesz a vendég Jászberényben.

Fotó: Agócs lászló

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?