Helyrebillent egyenlőség

Két hazai meccsen szerzett egy pont után Cegléden rangadó várt a Jászberényi FC-re a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A tavaly még másodosztályú hazaiak az elmúlt 12 fordulóban Német Gyula csapatához hasonlóan 23 pontot szereztek, szoros küzdelemre volt tehát kilátás, és az is lett…

A kiállítása miatt három mérkőzéstől eltiltott Süttő Attilát, valamint a hosszabb ideje sérült Ilkovics Miklóst nélkülöznie kellett a JFC-nek, ám ha az első félidőt pontozásra játsszák, jászberényi részsikert jegyezhettünk volna fel. A taktikai csatában ugyanis a stabil védekezésből indított ellentámadásokkal többször is veszélyt tudtak teremteni Pálinkásék az ellenfél kapujánál. Bő tíz perc elteltével a ceglédi védelem zavarában kis híján öngólt vétett, a 24. percben pedig a kapus rövid felszabadítását követően Gresó emelt centiméterekkel mellé.

Két perc múlva viszont a játékrész egyetlen komolyabb hazai próbálkozása góllal zárult, Kovács jobbról laposan adott be, az érkező Kun pedig nem hibázott (1-0). A túloldalon ismét Gresó kísérletezett, balról, 17 méterről csak kevéssel csavart a bal felső sarok fölé.

Szünet után nemcsak térfelet, szerepet is cseréltek a küzdő felek, ezúttal a vendéglátó húzódott vissza és igyekezett kontrákat vezetni. Az 54. percben egy ilyen akció végén a felső lécre emeltek, negyedórával később azonban már nem hibáztak. A volt berényi Lukács lépett ki, Miski mellett is elhúzta a labdát, majd a hálóba lőtt (2-0). Bő húsz perc maradt, hogy a házigazda ekkor már jól záró védelmét feltörjék a mieink, szűk tíz elteltével sikerült is csökkenteni a hátrányt, amikor Szöllősi szögletéből Lakatos Gergő fejelt a jobb alsó sarokba (2-1). Bár a ceglédiek eldönthették volna a három pont sorsát, kihagyott ziccerük után megmaradt az esély az egyenlítésre, ami a 88. percben végül bekövetkezett. Gresó balról cselezett befelé, amikor buktatták, a megítélt büntetőt pedig a sértett vágta a léc alá (2-2).

A labdarúgásban a játék képéhez és a helyzetek számához viszonyítva olykor csalóka a végeredmény, ezúttal azonban helyrebillent a mérleg nyelve, igazságosnak mondható döntetlen született. Ceglédi VSE – Jászberényi FC 2-2.

A Pest megyeiek addig meddő fölényükből és ellencsapásból is gólt tudtak szerezni, így elúszni látszott a pontszerzés esélye. Ha nem is sziporkázva, de a hajrában az utolsó szalmaszálakat megragadva sikerült kétszer betalálni, ezzel továbbra is azonos pontszámmal (24-24) áll a két gárda a 4. és 5. helyen. A dobogósok közül a Füzesgyarmat a Sényőt verte (2-1), míg meglepetésre a DEAC a Gyöngyös ellen botlott (2-3). Mivel a Tiszaújváros az ESMTK-nál ikszelt (2-2), ők is 24 pontosak. A JFC november 10-én, vasárnap 13.30-tól épp az erzsébetieket fogadja, akiknek három ponttal van kevesebb. Győzelem esetén elléphetnek tőlük Ludasiék, és egyúttal tapadhatnak az előttük lévőkre.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?