Másodikok a focisták

A labdarúgó NB III 10. fordulójában a Jászberényi FC az újonc Balassagyarmat otthonában lépett pályára. Magabiztosan utaztak futballistáink a Nógrád megyei gárdához, hiszen két fontos mérkőzés megnyerését tudhatták maguk mögött.

Mindezt figyelembe véve igen meglepték őket a hazaiak, hiszen már az első percben „beköszöntek” a Miski Zoltánt helyettesítő Menczeles Iván kapujába. Történt ugyanis, hogy a középkezdés után nem sokkal Szita Bence tizenhat méterről lövésre szánta el magát, és mindenkit meglepve a hosszú alsó sarokban landolt a labda, 1-0. Szerencsére nem szeppentek meg futballistáink, hanem igyekeztek minél hamarabb kiegyenlíteni. Erre jó 20 percet kellett várni, amikor szabadrúgáshoz jutottak. A tizennyolc méterről történő pontrúgást Szöllősi Ferenc végezte el és lövése a sorfal fölött eltekerve úgy jutott a hálóba, hogy a labda a kapufát is érintette, 1-1. Mestermunka volt. A gól után sem változott a játék képe, továbbra is a JFC dominált, mind az első, mind a második félidőben. Természetesen helyzetük továbbra is akadt bőven. Pálinkás Gergő lábáról a baloldalról beadott labda csúszott le, így kimaradt a nagy helyzet. A gólerős Gresó Mátyásnak is sikerült beverekednie magát a 16-oson belülre, ám lövését védte a kapus. Győrfi Benedek hatméterről lőtt fölé, Nagy Szabolcs tizenhárom méteres lövését pedig szintén a hazai hálóőr hatástalanította. Balassagyarmat – Jászberényi FC 1-1.

JFC: Menczeles – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király O.(Győrfi), Szöllősi, Nagy Sz. (Balogh M.), – Pálinkás.
Régi megállapítás, hogy a focimeccset gólra játsszák, így hiába volt sok helyzete Német Gyula legénységének, be kellett érniük az egy ponttal. Pedig ha nyernek, pontszámban is beérték volna a listavezető Füzesgyarmatot. Tíz forduló után ezzel együtt is második a JFC, és – egyedüliként –, továbbra is őrzi veretlenségét a jászberényi alakulat. Szombaton Tiszaújvárost fogadják 14 órai kezdéssel.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?