Négy új jelölt indul

Augusztus másodikán délelőtt, a Fidesz Táncsics utcai irodájában Szabó Tamás, Jászberény polgármestere bemutatta a következő ciklus képviselő-testületébe készülő csapatát. Közülük négyen Fidesz jelöltek, hatan a párt által támogatottak.

Szabó Tamás, a város harmadik ciklusára készülő polgármestere ismertette a Fidesz által jelölt, illetve támogatott képviselő-jelölteket a tíz egyéni választási körzetbe. Beszédében kiemelte, büszke arra, hogy az ellenzékkel ellentétben ambiciózus, aktív csapat jött létre, melynek munkája a következő öt év fejlődését, stabilitását jelentheti a városvezetésben.

Hat körzetben olyan képviselő-jelöltek végzik majd feladatukat, akikkel ciklusokon keresztül sikeresen együtt dolgoztak, így Hajnal-Nagy Gábor (1. vk.), Nagy András (2. vk.), Tamás Zoltán (4. vk.), Szatmári Anikó (7. vk.), Bohárné Bathó Rozália (9. vk.), valamint Balog Donát (10. vk.), a jövőben is állnak a jászberényi lakosok rendelkezésére.

A változás négy körzetet érint, ám itt is Jászberényiek számára jól ismert képviselő-jelöltekkel alkotják a kormánypárti egységet. A 3-as körzet jelöltje dr. Sebők Balázs főiskolai docens, a Humán Erőforrás Bizottság külsős tagja, és a Jászberényi Ifjúsági Önkormányzat munkájának támogatója. Az 5-ös körzet jelöltje Kis-Némethné Király Éva újságíró, szóvivő és intézményi kommunikátor. Huszonnégy éve rádiós ismerőse mindenkinek, népszerű személyiség, aki jól ismeri, és átlátja a városban zajló társadalmi és gazdasági folyamatokat. Számíthat az eddigi, most visszavonuló képviselő, Ferencvári Csaba támogatására is.

A 6-os körzet képviselőjének Bódis Béla közgazdászt javasolta a polgármester, aki 28 éve dolgozik a Magyar Postánál – ebből 12 évet a nagyposta vezetőjeként – , és ugyancsak 28 éve él boldog házasságban. A 8-as körzetben Nagy Béla külkereskedelmi végzettségű vállalkozó kívánja magára vállalni a pozícióval járó teendőket. Jégkorongos érdemei miatt nemcsak a Szatmári lakótelepen, de az egész városban ismert személyiség.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?