Jó érdemjegy az ÁSZ-tól

Dr. Gedei József, Jászberény alpolgármestere közösségi oldalán posztjában tájékoztatott arról, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrizte Jászberény Város Önkormányzatát és Polgármesteri Hivatalát

Az alpolgármester facebook posztjában az alábbiak olvashatók:

„Jászberény Városi Önkormányzatát és Polgármesteri Hivatalát ellenőrizte az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Nem kérdés, hogy ilyenkor, egy kissé elszorul a torok, hiszen a legjobb szándék és legalaposabb munka mellett is kiderülhet kisebb nagyobb hiba. Hozzáteszem, mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Meglepetés és öröm, hogy az ÁSZ 4-es, azaz jó osztályzatot adott számunkra, amellyel – többek között – elismerte hivatalunk pénzügyi- és a vagyongazdálkodásának szabályszerűségét.

https://www.asz.hu/…/files/jelentes/2021/21015.pdf…”

Ugyanakkor az alpolgármester arról is írt, hogy a megyei önkormányzat viszont elégtelen érdemjegyet kapott az ugyanilyen vizsgálat során:

„Ezzel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1-es, azaz elégtelen osztályzatot kapott és rámutatott, hogy megyénknél akár rendszerszintű – önmaga által nem kezelt – kockázat is lehetséges, amely magában foglalja a korrupciós kockázatot is.

https://www.asz.hu/…/files/jelentes/2021/21004.pdf

Kellő tisztelettel kérdezem megyénk vezetőit és országgyűlési képviselőit, hogy mit tesznek az 1-es érdemjegy kijavítása érdekében?”

SzT

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?