Kezdenek a röpisek is

Múlt vasárnap rendezte az ilyenkor szokásos szezonnyitó kerti partiját röplabdaklubunk. A sok új arc ellenére remek hangulatban telt az este. Hasonló légkört remélünk egészen az idény végéig.

Évek óta egy könnyed összejövetel előzi meg az alapozást röpiseink számára. Ez idén sem maradhatott el. Hogy miért? Mert így nyugodt körülmények között, a szabad ég alatt, finom falatokat elfogyasztva találkozhattak egymással a felnőttcsapat játékosai, az edzők és stábtagok. Ezúttal azonban új helyszín adott otthont a kerti partinak: a Lehel Termálfürdő – Pan-Pan Beach. Ennek az a magyarázata, hogy a vezetőség szeretné tovább építeni a klubot és – főként az utánpótlás-játékosok kérésére – a strandröplabdázás lehetőségeit is megteremteni Jászberényben, és ez ügyben már megkezdődtek az egyeztetések a „kinti” strand üzemeltetőivel.

Ám jelenleg nem ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy az ilyenkor megszokott beszédek után máris közelebb kerülhettek egymáshoz a röpiseink. Ez igazán fontos, hiszen a következő mintegy nyolc hónapban közösen kell dolgozniuk. Épp ezért volt jó látni, hogy magyarok és külföldiek, régebbi játékosok és az idén nyáron érkezők gyorsan megtalálták a közös hangot.

Jelentős mozgás jellemezte ezúttal is a nagycsapatot. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az eddigi vezetőedző, Deme Gábor helyét – aki ezentúl a szakmai igazgatói feladatokra összpontosít, illetve továbbra is elnökségi tag lesz – Makai Péter veszi át. Már a kispadon is történtek változások, hiszen Bajáriné Pesti Anikó helyett Mészáros Péter lett a másodedző, az erőnléti edző pedig Hering Antal helyett ismét Csirke Dávid lett. És akkor a játékosokról még nem is beszéltünk. Visszatért ugyanis Jászberénybe a korábban három évig jászberényi színekben röplabdázó center, Borsos Lili. Rajta kívül szintén bennünket választott az ugyancsak az MTK-tól szerződtetett center, Szerényi Gréta, az egyaránt Budaörsről igazolt Radomszki Boglárka (liberó) és Tóth Eszter (univerzál), a legutóbb az NB I-es Palota sikeréért küzdő feladó, Mészáros Zsófia – aki a másodedző, Mészáros Péter lánya.

Ami a külföldieket illeti, a már a tavaszi szezonban berényi színekben szereplő, szerb center, Ivana Bulajic mellett városunkat és röplabdaklubunkat választották az ukrán és brazil szélső ütők, Ekaterina Silchenkova és Jessica Ventura, a lengyel liberó, Iga Piątek, valamint az augusztusi Európa-bajnokságra készülő azeri válogatott feladója, Shafagat Alishanova Hebibova is. Fontos azonban, hogy a klub ideológiájának megfelelően Makai Péter számít a berényi fiatalokra is, ennek megfelelően idén is a nagy csapat tagja lesz Faragó Fanni. A szintén saját nevelésű Mizsei Leila és Csabai Szonja pedig idén nyáron került fel a felnőtt keretbe. A három berényi fiatal közül Fannira centerként, illetve négyes ütőként, Leilára liberóként számít majd Makai Péter, Szonja pedig 15 éves kora miatt egyelőre „csak” együtt edz a „nagyokkal”, most még a saját kortársai között fog játszani, és remélhetőleg minél többet fejlődni. De a jövő az övé (is) lehet!

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?