Szúnyoggyérítés városunkban

Tisztelt Városlakók! A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. értesíti a Jászberényi Lakosokat, hogy a 2019. augusztus 1. és augusztus 6. közötti időszakban szúnyoggyérítési munkákat végez alvállalkozók bevonásával.

Az irtás vegyszeres földi meleg­ködképzéses technológiával és légi kistérfogatos ULV technológiával történik. A tevékenység ütemezett végzésére a szükséges engedélyek a hatóságoktól rendelkezésre állnak.

Az alkalmazott vegyszer a hatóság véleménye szerint az alkalmazott dózisban emberekre, növényekre, melegvérű állatokra nem jelent egészségügyi kockázatot. A tisztiorvosi szolgálat közleménye szerint a kijuttatásra kerülő szer általános EU-s engedéllyel rendelkezik, amelyet ha előírásszerűen alkalmaznak, akkor semmiféle veszélyt nem jelent. Amennyiben valaki mégis tart a vegyszertől, a jelzett napokon kérjük az érintett területektől távolabb tartózkodjon.

2019. évben a légi kijuttatás évi három alkalommal, a földi melegködképzéses eljárás pedig évi öt alkalommal történik. A kijuttatások időpontjáról előzetesen értesíteni fogjuk a lakosságot a média segítségével.

Mindannyiunk érdekében végezzük tevékenységünket, ezért kérjük megértésüket és szíves türelmüket! Amennyiben irtás után egyes lokális területeken mégis érezni a szúnyogok tömeges jelenlétét, akkor kérjük, értesítsék társaságunkat a 411-933 telefonon, hogy a szükséges beavatkozást megtehessük.

Jászberényi Vagyonkezelő és
Városüzemeltető Nonprofit Zrt.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?