Ismét megnyertük a megyei rangadót

Az alapszakasz utolsó mérkőzése után immár a felsőház középszakaszában ismét megyei kosárlabda-rangadót rendeztek Jászberényben. A hazai drukkerek legnagyobb örömére ezúttal is városunk csapata nyerte az összecsapást.

A többszörös bajnok Olaj KK tartalékosan érkezett a Bercsényi úti csarnokba, de a legjobb játékosuk, Vojvoda Dávid már csatasorba állt. Vezérletével el is léptek nyolc (10-18) egységgel, de hazai oldalon Damier Pitts kezdett el villogni. Igaz a triplái nem ültek, de palánkra töréseinél állandóan faultolták az Olaj magas védői, ami szerencsére pontokban is megmutatkozott, és egy 10-0-s szériával megfordult (25-22) a meccs a kisszünetre. A folytatásban sem tétovázott játékmesterünk, Pitts. Azonnal „ellopott” egy labdát, amit duplára váltott, Alexandrov pedig beszórt egy trojkát.

Ezzel nagyjából állandósult a 10-11 pontos távolság. Rakics pedig – szintén hárompontossal – arról gondoskodott, hogy a nagyszünetre is maradjon belőle kilenc (50-41). A negyedórás pihenő a szolnokiaknak kedvezett, különösen Vojvoda Dávidnak, mert volt, amikor egymás után három triplát is berámolt a JKSE gyűrűjébe. Mi is küzdöttünk, de a zárónegyed így is hárompontos (64-67) hátránnyal kezdődött. Aztán 71-nél utolérték Czirbusék a vendég alakulatot. Sőt, miután Vojvoda triplájára Rakics azonnal válaszolt (77-76), már nem is engedték át a vezetést. Közben – a legjobbkor – Pitts első hármasa is célba ért, ezt követően pedig kötélidegzetéről tett tanúbizonyságot. A szolnoki drukkerek ui. a palánk mögötti szektorban mindent bevetettek, amit lehetett, de ő nagy nyugalommal értékesítette büntetőit, így a berényi gárda története során másodszor győzte le a többszörös bajnokot. JP Auto-Jászberényi KSE – Szolnoki Olaj KK 90-82
Nagyon izgalmas, mondhatni néha szikrázó férfias meccset vívott egymással a két csapat, és ami a legfontosabb, a telt házas játékcsarnok nagyobbik (berényi) fele vastapssal hálálta meg a nagyszerű és ezúttal biztos győzelmet. Ezzel 18-ra emelkedett győzelmeink száma, a pécsieké pedig maradt 14. Ez azért fontos, mert biztosnak látszik, hogy velük kezdjük majd a befejező szakaszt, azaz a páros meccseket. Lapzártánkkor szerdán este éppen hozzájuk utazik a berényi legénység, május 2-án csütörtökön este pedig jön a Falco.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?