Egy vérből valók vagyunk

Az Ismerős Arcok zenekar elérkezett fennállásának huszadik évfordulójához. Ez alkalomból országos koncertturnét szerveztek, melynek egyik helyszíne volt április 12-én, pénteken a Lehel Fim-Színház.

Az élő találkozás varázsát semmi sem múlhatja felül, egy ilyen esemény jó alkalom kontaktusra a zenészek és a közönség között, akik éppen ezért teljesen megtöltötték a nézőteret. Az Ismerős Arcok zenekar az ezredforduló esztendejében alakult és azóta is jelen van a magyar rockzenei életben. Első időkben még rhythm and bluest játszottak, aztán egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk. Az azóta eltelt időben nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkoznak. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, de akad erősen dzsesszes beütésű is.

A színpadról áradó igényes és letisztult zenei alapokra épülő, tartalmas és értékes szövegvilággal megszólaló dalaikat hallgatva az Ismerős Arcok karcosabban és keményebben szólt, mint a lemezeken. Főként gitárcentrikus, hamisítatlan rockzenét kaptunk, rendkívüli dinamizmussal, profizmussal a mai divatzenei irányzatok alternatívájaként. A nézők sokaságát átjárta az emelkedett közösségi boldogságérzés, és folyamatosan énekelték az elhangzó dalokat együtt a zenészekkel. Azok a mindennapi életünkről, a család és a hazaszeretet, a kultúránk, az értékeink tiszteletéről és megóvásáról, valamint a közösségben való létezés fontosságáról szóltak. Valamennyi szerzemény a hat művész lelkének zenei lenyomatát is hordozta. Az együttes tagjai hittel és meggyőződéssel vallják, hogy az elmúlt időszak jelentős társadalmi változásaihoz aktívan hozzájárultak dalaikkal.

Olyan bravúrosan ötvözik a sajátos zenei hangzást az egyedi tartalommal, gondolatokkal, hogy tulajdonképpen minden korosztály rajong értük és ez generációról generációra öröklődik, ezáltal a családok kedvelt zenekarává váltak.

Ismerős Arcok koncerten nem maradhat el az egyszerre népdallá és himnusszá lett daluk a Nélküled, ez a szám zárta ezt az estét. Végezetül Nyerges Attila, az együttes vezetője mondott köszönetet a megtiszteltetésért, hogy értő közönség előtt játszhattak.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?