A dobogón telelnek focistáink

A tavaszi szezonból előrehozott 16. forduló mérkőzéseit játszották vasárnap a labdarúgó NB III-ban. A Keleti csoportban szereplő Jászberényi FC az ideiglenes hazai pályán, Gyöngyösön zárta az évet, a kiesés ellen küzdő Cigánd legyőzése a dobogós hely megőrzését is biztossá tette.

Egy héttel korábban debütált a JFC kispadján Huszák Géza, aki hivatalosan szakmai igazgatóként dolgozik a klubnál, s akkor a csapat a Sényővel vívott rangadón begyűjtötte a három pontot. A sikernek köszönhetően ismét dobogóra léphetett a berényi gárda, így az újabb bajnokin minimum a harmadik helyet bebiztosíthatták a téli pihenőre Hevesi-Tóth Tamásék. A jászberényi szempontból a „kötelező, de éppen ezért nehéz” kategóriába tartozó meccs első húsz percében a csúszós talajhoz igyekeztek alkalmazkodni a csapatok. Aztán a 23. percben az első igazán komoly helyzetből megszületett az első gól, Svedyuk kiválóan indította a bal oldalon kilépő Farkast, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a kimozduló kapus mellett a rövid, jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Alig négy perc kellett az újabb találathoz, amikor Farkas viszonozta a gólpasszt Svedyuknak, aki hasonló szituációban a bal alsó sarkot választotta (2-0). A hátrányban lévő ellenfél kijjebb merészkedett, két lövés jelezte, hogy nem törtek meg, de a szünetig nem tudták csökkenteni a különbséget. A második játékrészben sem adták fel a látogatók a szépítés lehetőségét, amihez egy rövid hazaadást követően álltak legközelebb, ám a gólba tartó labdát Szanyi becsúszva mentette a kapu torkában. Ebben a periódusban nemigen tudott élni a gyors ellentámadások esélyével a JFC, az utolsó húsz percben azonban már többször is odakerültek a cigándi kapu elé, s kétszer be is köszöntek Gazsi Tamásnak. A 81. percben Farkast buktatták, a büntetőt pedig Hevesi-Tóth lőtte be (3-0), majd két cserejátékos szép összjátékának köszönhetően négy lett közte, miután László átadásából Szanku tett (három) pontot a meccs végére (4-0). A mezőnyben kulturáltan adogató vendégek ellen a kapura jóval veszélyesebb JFC érvényesítette a papírformát, s ezzel megőrizte harmadik helyét a táblázaton. A listavezető Szolnok előnye hét, a második ESMTK-é öt pont a mieinkkel szemben. Jászberényi FC – Cigánd SE 4-0 (2-0)

Bő három hónapos szünet következik, legközelebb március 3-án, a tervek szerint már valóban hazai környezetben játszva lép pályára bajnoki mérkőzésen városunk csapata. Addig remélhetőleg felépül múlt pénteki kézműtétjéből Menczeles Iván, a keresztszalag-operáción áteső Bálint Artúr visszatérésére azonban legalább fél évet várni kell. Az őszi szezon részletesebb értékelése mellett igyekszünk majd beszámolni a felkészülés programjáról, illetve a holt idényben várható erősítési törekvésekről is.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?