Ötvenezer lódarázs egy berényi háznál

Egy jászberényi férfi két-három hete lett figyelmes arra, hogy fűnyírás után egyre több darázs szállingózik a kertben, majd a házra pillantva észrevette, hogy a rovarok hatalmas fészket építettek a tető alá. A több mint ötvenezres darázsfészket szerda este sikerült felszámolni.

A lódarazsak irtásában Boros Tibor volt a fiatal házaspár segítéségére, aki szerda este érkezett ki a helyszínre. A darázsirtó a biztonság érdekében riasztotta a mentőket és a tűzoltókat is, hiszen a lódarazsak Európa legveszélyesebb darázs példányai.  A tűzoltók a darázsirtónak nyújtottak segítséget felszerelésben, illetve felkészültek az esetleges vészhelyzetre. Szerencsére profi munka zajlott az akció során és a darazsak kivételével senki nem sérült meg. A fészket sikerült felszámolni és felszeletelni, hogy biztosan ne maradjon élő rovar.

A férfi azt nyilatkozta a Blikknek, hogy a darázspánik a múlté és már csak a rengeteg elpusztult rovar áll a padláson. Egyébként az eset azért is megrázó volt a család számára, mert tavaly éppen egy allergiát okozó darázscsípés miatt veszítette el édesanyját a fiatal férfi.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy darázsfészek észlelése esetén feltétlenül hívjon szakembert!

Forrás, kép: Blikk.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?