Kapás a Margit-szigeten

Második alkalommal rendezett horgászversenyt Jászberény Város Önkormányzata. Az eseményt a Vasas Sporthorgász Egyesület és a Hűtőgépgyár Horgász Egyesület szervezte meg április 21-én a Margit-szigeten.

A versenyen való részvétel ezúttal is díjmentes volt, de nem ezért vettek részt a vártnál is többen. Mint ahogy azt Mizsei András a Vasas Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, leginkább a szép környezet és a napsütéses idő vonzotta a horgászni vágyókat, akik összesen 32-en adták le nevezésüket.

A Margit-sziget környékén mostanság nem telepítettek halat, jobbára természetes a szaporulat, ami igen termékenynek mondható az egyesületi elnök szerint. Ezt igazolták a pecások is. Kovács Tamás szerint sok a hal, a nagyok viszont kevésbé jellemzőek, de neki azért sikerült egy 3 kg feletti amurt fogni. Somogyi Károly szintén két amurt fogott, amelyek több mint 2 kg-ot nyomtak. Ő leginkább csontit, kukoricát és pufit használt csaliként.

A versenyen három kategóriában hirdettek végeredményt. A gyermekek között Tóth Krisztián nyert Rabóczi Kristóf és Juhász Bálint előtt. Az ifjúságiak között a sorrend: Kovács Tamás, Jámbor Patrik, Paréj Viktor. A felnőttek között Somogyi Károly végzett az élen Kispál Béla és Ország Bálint előtt. A nyertesek horgászathoz szükséges ajándékokat vehettek át a Város Önkormányzatának felajánlásából.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?