Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj

A Város Napja előestéjén a díszünnepség keretében Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díjjal jutalmazták a kiemelkedő közösségi munkát végző polgártársainkat.

Szabó László 1976-ban a villamos szakmai tantárgyak oktatásával kezdte pályafutását. 1987-ben műszaki igazgatóhelyettes lett. 24 évig tartó igazgatóhelyettesi tevékenységével jelentős szerepet játszott az iskola szakképzési arculatának kialakításában, a piacképes szakmák bevezetésében és a tananyagfejlesztésben. 2012-ben az Egri Főegyházmegye fenntartásába került iskola igazgatójának nevezték ki.

A pályafutása során részt vett tankönyvek írásában, bírálásában. Nagy szerepe van abban, hogy az iskola sok eredményes pályázatot valósított meg. A Jézus Neve Plébánia Egyházközség Képviselő Testületének tagja. A katolikus oktatás és nevelés ügyéért végzett szolgálatáért 2014-ben a Szent Gellért-díj arany fokozatát vehette át Dr. Ternyák Csaba egri érsektől.

Tóthné Oláh Szeréna a Jászberényi Nagyboldogasszony Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Székhelyintézményének igazgatóhelyettese, német nyelvszakos tanár. Itt volt általános iskolás, majd a Lehel Vezér Gimnáziumban tanult. Első diplomáját Jászberényben a Tanítóképző Főiskolán vehette át testnevelés és német nyelvből, majd Egerben 1998-ban szerzett német nyelvtanári diplomát. A Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás-vezető szakvizsgát tett 2002-ben.

1988-ban kezdett a Nagyboldogasszony Iskolában tanítani. A német nyelv és kultúra megismertetését és megszerettetését mindig szívügyének tekintette. Kezdettől fogva aktívan vesz részt a vechtai városi szintű és iskolai testvérkapcsolat alakításában, elmélyítésében.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?