Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díj

A Város Napja előestéjén a díszünnepség keretében Jászberény Város Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díjjal jutalmazták a kiemelkedő közösségi munkát végző polgártársainkat.

Dr. Da Rocháné Hunyadi Anna Mária 1984-ben végzett a szolnoki Tiszaparti Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában. Tanulmányai befejezése után a jászberényi Thököly úti körzeti orvosi rendelőben kezdett dolgozni asszisztensként.

Elvégezte a körzeti betegápolói szakosítót, munkahelyi teendői mellett. 1999-től Dr. Antonio és Társa Kft alkalmazásában van, mint orvos asszisztens. Tevékenyen részt vesz a város orvosi ügyeleti szolgálatában, a sürgős esetek ellátásában.

Emberi tartása a betegekkel való kapcsolata, empatikus képessége példaértékű. Segítőkészsége, harminc éves szakmai tapasztalata alapján méltán nyerte el sok jászberényi ember bizalmát és tiszteletét. Folyamatosan képezte és képzi magát, hogy általa még hasznosabban tudja szolgálni a betegeket.

Magyari Ildikó 1990-ben szerezte meg általános ápoló és asszisztens képesítését, majd ugyanezen évben kezdte meg egészségügyi pályáját a Szent Erzsébet Kórház sebészeti, majd gégészeti osztályán. Munkája mellett 1997-ben felnőtt szakápolói, 1998-ban endoszkópos szakasszisztensi, 2002-ben diplomás ápolói végzettséget, majd 2006-ban egyetemi okleveles ápolói diplomát szerzett.

2007-ben új osztállyal bővül a kórház, melynek szervezési feladataival, beindításával, az osztály vezetésével bízzák meg. Az ápolási osztály kialakításánál gondot fordított arra, hogy barátságos legyen a környezet: aki több hónapot tölt el az osztályon úgy érezze, mintha otthon lenne. Olyan személyiség, aki elhivatottságból lett egészségügyi szakember, aki lelkiismeretes, precíz, emberszerető, kedves és figyelmes az emberekkel.

Dr. Rápolti-Nagy Katalin 1968-ban szerzett általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 1972-ben sikeres bőrgyógyászati szakvizsgát tett.

Pályáját a Szolnoki Hetényi Géza Kórházban kezdte. 1976 óta dolgozik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. Évtizedekig vezető főorvosként, magas szakmai színvonalon irányította a Bőrgyógyászati és Nemibeteg Gondozó Intézetet. Nyugdíjazása után a mai napig folytatja gyógyító munkáját, melyet a betegek iránti nagyfokú empátia és folyamatos szakmai megújulás jellemez.

Hivatása iránti szeretete, humánus és etikus magatartása, munkatársaival és más intézményekben dolgozó kollégáival való kiváló együttműködése példaértékű mind a jelen mind a jövő orvosnemzedéke számára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?