Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj

A Város Napja előestéjén a díszünnepség keretében Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díjjal jutalmazták a kiemelkedő közösségi munkát végző polgártársainkat.

Kunné Darók Anikó Az óvónői szakközépiskola után 1989-ben szerzett óvónői oklevelet a szarvasi Óvóképzőben, majd 2003-ban szakvizsgázott a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, drámapedagógiából. Munkáját a jászberényi Kuckó Óvodában kezdte, majd a Zengő Óvodában folytatta, jelenleg a Központi Óvodában látja el óvodapedagógusi és szakmai vezetői feladatait. 2015-ben mesterpedagógusi fokozatot szerzett, mint képző és innovátor óvodapedagógus.

Kezdeményezésére 1996-ban létrejött a Kelepelő bábcsoport, melyben felvállalta a forgatókönyvírást, rendezést, a csoport vezetését, a működés érdekében eredményes pályázatok készítését. Munkája elismeréseként 2012-ben Déryné Díjban részesült. Mentori feladatai mellett koordinálja az egyetemi hallgatók gyakorlati képzését.

Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete Immár 60 éve folyik zeneoktatás klasszikus zene műfajban. Jelenleg 22 zenetanár irányításával, 14 hangszer tanulását választhatják növendékek 6-22 éves korig. A tantestület tagjai kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségek felismerésére, gondozására. Az intézmény 2018-tól Akkreditált Kiváló Tehetségpont. Az elmúlt hat évtized során közel hetven növendék választotta a zenei pályát. Közülük sokan zenekari zenészek, zenetanárok, ill. előadóművészek lettek. A pedagógusok és az iskola növendékei rendszeresen felkéréseknek tesznek eleget a város kulturális, oktatási-nevelési és közintézményeiben. A nemzetközi, országos, regionális és megyei versenyeken minden alkalommal dobogós helyezést érnek el.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?