Őszi nagytakarítás

Önkéntesek fogtak össze, hogy idén is szebbé tegyék városunk köztereit az országos TeSzedd! szemétgyűjtési akció keretein belül.

Szeptember 15-én, pénteken reggel Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester köszöntötte az iskolásokat a központi megnyitón, a Városháza udvarán. Biztatta őket, hogy ne csak aznap, hanem minden nap ügyeljenek környezetük tisztaságára, ami nem nagy fáradság, de ha a hetek, hónapok óta felhalmozódott szemetet kell összegyűjteni, az már kemény munka.

Az eligazítást követően minden intézmény képviselője megkapta a kesztyűkből és zsákokból álló csomagot, és ki-ki elindult a neki kijelölt helyre. A diákok elsősorban az iskolájuk környékén szedték a szemetet, de a város több pontján, így az állatkertnél és a Pelyhes-parton is dolgoztak. Csaknem a város összes oktatási intézménye részt vett az országos szemétgyűjtési akcióban, velük párhuzamosan pedig közmunkások és az ott élők tisztították meg a Neszűr dűlőútjait. A gyűjtési akció – és a pontos mennyiség megállapítása – még folyamatban van, de már így is több száz zsák vár mérlegelésre, mondta el lapunknak Lányi László irodavezető.

Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmához, a Te Szedd! akcióhoz Jászberény hetedik alkalommal csatlakozott. Bár a JVV zrt. munkatársai rendszeresen karbantartják a parkokat, közterületeket, a notórius szemetelőkkel nehéz felvenni a kesztyűt, ezért nagy segítség az önkéntesek önzetlen munkája.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?