Magyar akácméz az édes kincsünk – rajzpályázat

A Jászsági Méhész Egyesület, a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával és a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria közreműködésével hirdette meg a címben jelzett rajzpályázatot.

A pályázat kiírói három kategóriában – óvodások, alsó tagozatos és felső tagozatos iskolások – hirdették meg versenyüket. A pályázat témája az akácméz, mint hungarikum. Főleg plakátokat várnak, az ovisoktól rajzokat, melyekkel az akácmézet vagy a hungarikumokat hirdetnék, népszerűsítenék.

A pályaművek kizárólag A/4-es méretű rajzlapon, tetszőleges technikával készülhetnek.

A rajzlap hátoldalán az alábbiakat kell feltüntetni: pályázó nevét, életkorát, osztályát, címét, telefonos elérhetőségét, óvodája/iskolája címét.

Csak egyéni alkotásokat díjaznak! A pályázati anyagot nem adják vissza.

A pályázatok beküldési határideje: 2021. augusztus 2.

Beküldési cím: Jászsági Méhész Egyesület 5100 Jászberény, Bercsényi út. 1.

A legjobb pályaműveket 2021. augusztus 7-én, a XXXIII. Jászberényi Nemzetközi Mézvásáron és Méhésztalálkozón kiállítják, s ott adják át majd a rajzpályázat díjait.

A pályázat kiírói sok szeretettel várják az érdeklődőket a magyar méhészek legnagyobb éves találkozójára, ahol idén egy külön standon ismerkedhetnek az érdeklődők az akácmézzel. Lesz ott kóstoló és kisebb ajándékokat is kaphatnak majd a látogatók.

Bővebb felvilágosítás az alábbi e-mail címen kapható: jaszsagimeheszegyesulet@gmail.com

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?