Suchai élmények

A lengyelországi testvérvárosban, Sucha Beskidzában járt városunk küldöttsége: ezúttal diákoknak biztosított lehetőséget az utazásra az önkormányzat.

Alig ért véget a tanév, a vakáció első napjaiban már Sucha Beskidzkában köszöntöttek bennünket. Június 23-tól kilenc csodálatos napot tölthettünk el Jászberény testvérvárosában. Huszonkilenc diák kapott lehetőséget a kiutazásra városunk valamennyi iskolájából, egy tolmács és két pedagógus, Lányi Lászlóné és H. Dorozsmai Dóra kíséretében. A megérkezést követően az iskolában találkoztunk a fogadó diákokkal, majd elhelyezkedtünk a családoknál. E sorok írói – Bozsó Dominik, Horváth Ábel, Kövér Lili – a Székely Mihály Általános Iskola tanulói pedig szorgosan jegyzeteltek.

Élménydús napok vártak ránk! Többek között meglátogattuk a várat és a múzeumot. A Suchai Napokon is részt vettünk, ahol jobbnál jobb programokat kínáltak nekünk. Az utazás egyik napján Krakkóban jártunk, majd Inwałdba és Wadowicébe látogattunk. Utóbbiban egy különleges, interaktív múzeumban ismerhettük meg Szent II. János Pál pápa életútját. Sok-sok szép tájat láttunk, miközben túráztunk, de legtöbbünk kedvence a Minipark volt. Itt a világ híres épületei makett formában tárultak elénk. Sokat fociztunk, kosárlabdáztunk és jól szórakoztunk a zumba táncórán is. A fogadó családok nagyon kedvesek és vendégszeretőek voltak, velük angol nyelven kommunikáltunk.

Mindannyiunknak nagyon tetszett a kirándulás! Reméljük, hogy mi is ugyanilyen élményt nyújtunk majd a lengyel diákoknak, mint amilyet mi kaptunk tőlük.

Vélemény, hozzászólás?