Görögország csodái

Május végén rendezték meg Görögországban, Lamiában az Erasmus + projektnek a harmadik találkozóját, amelyben a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye is részt vesz.

A rigai és a római találkozó után itt a projektnek egy tréningkurzusára került sor, melyen az iskolából négy tanár vett részt. Az 1300 kilométeres utat autóval tették meg a bercsényisek, így egy kicsit fáradtan kezdődött a továbbképzés. A projekt címe Rolling Stone, témája pedig főként a mítoszokról, mitológiáról szól, ennek megfelelően indult a kurzus. Görög mitológia, környezetvédelem, környezeti nevelés, értekezések, megbeszélések, tapasztalatok kicserélése, sok munka.

Aztán később a helyszínek meglátogatása, a delphoi jósda, a thermopülai-szoros, a csata felelevenítése, a múzeum megtekintése mind a kurzus szerves része volt. A görög koordinátor iskolába is ellátogattak a jászberényi pedagógusok, ahol is fantasztikus hangulatban fogadták a hét országból érkezett vendégeket. Lamia nevezetességei után egy kézimunka műhelybe vitték el az összes tanárt, ahol is szobrászkodtak, divattervezősködtek, festettek, fényképeztek, mozaik képeket készítettek – igazi művészek irányításával. Az egyik este fantasztikus kulturális műsort adtak a helyiek a lamiai színházban a külföldi vendégek tiszteletére.

Természetesen Athén sem maradhatott ki a programból, ahol az összes történelmi nevezetességet megtekintették a tanárok, sőt a hazafelé úton a Meteorák szépségeiben is gyönyörködhettek a bercsényisek. A következő projekttalálkozó szeptemberben Lengyelországban lesz, ahová ismét utaznak tanulók is a Bercsényi Általános Iskolából.

Szerző:
Kiss Attila

Vélemény, hozzászólás?