Jászsági Tehetség Gála

Múlt pénteken koraeste a Déryné Rendezvényház adott otthont a Palotásy János Zeneiskola AMI (Alapfokú Művészeti Iskola) és a „Jászberényi Ifjú Muzsikusok” Alapítványa által szervezett első Jászsági Tehetség Gálának. Korábban 2014-ben és 2015-ben volt már hasonló hangverseny, ahol az ifjú zongorista virtuózok megmutathatták a nagyérdeműnek, hogy milyen sok tehetség van ezen a pályán. 

Ezúttal is ezt tették a fiatalok, akik ahogyan egy hangversenyen szokás, szép, elegáns ruhában léptek a közönség elé, lányok, fiúk egyaránt.

Több érdeklődő érkezett a pénteki eseményre, hogy a fiatalokat meghallgassa. Farkasné Szőke Tünde, a jászberényi Palotásy János Zeneiskola intézményvezetője köszöntötte a vendégeket.

Elmondta, fontosnak tartják, hogy egykori növendékeiknek lehetőséget biztosítsanak a szereplésre, a fellépésre, hiszen mindannyiukra büszkék.

A tehetséges fiatalok a jászberényi zeneiskola korábbi növendékei voltak, akik jelenleg középfokú vagy felsőfokú tanulmányaikat folytatják ezen a pályán. Ezúttal elhoztak zenei produkcióikból egy-egy csokorra valót a közönségnek. A fellépők között – rajtuk kívül – más jászsági településről érkezők is szereplői voltak a hangversenynek.

Hallottunk jazzt, gitárjátékot, vadászkürt hangját, zongora- és klarinétjátékot, más trombitán játszott vagy énekekkel lépett a közönség elé. Annyi bizonyos, hogy ezúttal is meggyőződhetett róla a közönség, hogy környezetünkben tényleg sok ifjú tehetség nevelődött, nevelődik, akik öregbíthetik a Jászság és Jászberény hírnevét.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?