Micsoda rajzok!

Örömmel tapasztaltuk, hogy több mint száz pályamű érkezett a Jászkürt Újság új folyama elindulásának ötödik évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázatunkra.

Eredetileg úgy gondoltuk, hogy az összevont karácsonyi számunkban hirdetünk eredményt, de a nagy érdeklődés – valamint a nyeremények egy részének jellege és a téli szünet miatt –, előre hozzuk. A rajzpályázat nyilvános eredményhirdetését december 18-án, vasárnap 18 órakor, a Szentháromság téren tartjuk, ahol a nyertesek átvehetik ajándékaikat.

A rajzversenyt óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekek számára hirdettük. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékelte, munkájukat Velkeiné Pócz Ilona szervezte. Nagyné Koncz Éva rajzpedagógus, Farkas Edit múzeumigazgató, Kerekné Mihalik Judit múzeumpedagógus és Szikra István galériatulajdonos mellett lapunkat Halász Lajos főszerkesztő és Demeter Gábor újságíró képviselte. Az egyes kategóriákban szigorúan vett helyezéseket nem állapított meg a zsűri, így nagy vitákat sikerült elkerülni, mivel a kiemelkedő munkákat illetően teljes volt az egyetértés, de a végső helyezéseket illetően kevésbé.

Az általános iskolások munkáinak értékelését együtt végezte a zsűri, az alsó és felső tagozat pályázóit összevonva.

Az óvodás korcsoportban kiemelkedően teljesítettek: Bogner Lilla Sára (Kuckó Óvoda), Gyetvai Jázmin (Központi Óvoda), Hivatal Anna Sára (Kuckó Óvoda), Ronkay Tünde, (Központi Óvoda) és Tóth Krisztián (Hétszínvirág Óvoda).

Az általános iskolások közül a következő pályázók emelkedtek ki: Csongor Laura Eszter (Szent István Körúti Ált. Isk.), Gál Petra (Székely), Szente Csenge (NBA), Szűcs Zóra (Székely) és Tanács Zsófia (IV. Béla Általános Iskola, Jászjákóhalma).

A középiskolások közül pedig a következő alkotók részesülnek jutaomban: Galbács Attila (Liska), Nagy Fanni (Lehel), Pomaházi Dóra (Liska) és Vajda Lilla (Lehel).

Akik nem tudnak részt venni a vasárnapi eredményhirdetésen, hétfőtől a szerkesztőségben érdeklődhetnek.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?