Rövid hírek

Kosárlabda. Újra idegenben nyertek a kosarasok a fővárosban a Vasas ellen. Így már három idegenbeli győzelemnél tart városunk kosárlabda csapata. Vasas Budapest – JP Auto-Jászberényi KSE 75-84. JKSE: Protics 12/3, ARRINGTON 15/3, WILLIAMS 32/9, Cseh 8, Sztamenkovics 7/3. Csere: Bazsó -, BARKER 6, Brbaklics -, Czirbus 4. Újra nagyon szoros meccset játszottak a fiúk, és a végén ezúttal nagyon jól koncentráltak. A folytatásban a „nagytestvér” azaz a bajnok Szolnoki Olaj lesz a vendég szombaton.

Röplabda. November 4-én pénteken este Nyíregyházán lépett parkettre a Jászberényi Röplabda Klub és a mieink számára ezúttal megszakadt a győzelmi sorozat: a jobb napot kifogó nyírségiek felülkerekedtek a berényieken. Fatum-Nyíregyháza – Jászberényi Röplabda Klub: 3:0 (14, 15, 23) A következő meccs pénteken (november 11-én) 18.30-tól lesz, amikor a JRK a Vasas Óbudát fogadja hazai környezetben, a Bercsényi úti Sportcsarnokban.

Női labdarúgás. A Jászberényi FC női labdarúgó csapata a Pest megyei bajnokság Keleti csoportjában Valkó vendégeként lépett pályára, ahol fölényes győzelmet aratott. Valkó – Jászberény 1-6. Ezzel az őszi forduló befejeződött a női bajnokságban, a jászberényi csapat a 3. helyen várja a tavaszi folytatást.

Birkózás. November 5-én, Tatabányán rendezték a Diák I. Szabadfogású Diákolimpiát, amelyen a Jászberényi birkózó Club versenyzője, Laky Levente megszerezte legelső Diákolimpiai Bajnoki címét! Ezzel felülírta a városi birkózás sporttörténelmét.

Ju-jitsu. A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség és a Jászsági Harcművészeti Akadémia együttműködésében november 5-én Jászberényben bonyolították le a hivatalos Magyar Bajnokságot. A csapatversenyt Jászapáti nyerte a jászberényi harcművészek előtt, a Jászsági Harcművészeti Akadémia összesen: 8 arany, 6 ezüst, 3 bronzérmet, valamint 2 IV. helyet tudhat magáénak.

Utánpótlás labdarúgás. U-19: ESMTK – JFC 3-3, U-17: ESMTK – JFC 1-0

Női kézilabda junior NB II. A bajnokság Dél csoportjában az élmezőnyhöz tartozó Központi Sportiskola volt az ellenfele a jászberényi csapatnak. A jó erőkből álló vendégek győzelmével végződött a találkozó. Jászberényi TF DSE – Központi Sportiskola 27-35

Amatőr jégkorong OB 3. Városunk első számú jégkorongcsapata a tavalyi bajnok fővárosi együttest fogadta vasárnap este. Hokisaink nagy csatát vívtak ellenfelükkel, de végül is a papírforma érvényesült. Jászberény HC – KMH 6-9 (1-2; 4-7; 1-0). Legközelebb november végén játszanak hazai pályán, amikor az UTE csapatát fogadják.

Amerikai futball. Városunk amerikai futballcsapata két fronton is érdekelt volt az elmúlt napokban. Mindkét csapat jól szerepelt. Az U-17 ezüstérmet szerzett egy tornán, a 19 évesek pedig még versenyben vannak.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?