Egy góllal volt jobb a Kunság

A kunsági és jászsági polgármesterek már több mint 20 évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy évenként egy alkalommal ők is sportmezbe öltöznek, és a focipályán találkoznak egymással. Ezúttal Jászberényben randevúztak szeptember utolsó napján.

Már a labdarúgó pálya öltözőjében remek volt a hangulat a két csapat játékosai között. Kiérve a kisebbik műfüves pályára mindez fokozódott, ahol a hazaiak természetesen győzelemre számítottak. – Mivel minden polgármester nem tudott megjelenni ezúttal sem, így – közös megegyezéssel engedélyezett a hivatali dolgozók és képviselők csatasorba állítása is. Szabadidőnkben, ami ugyan nem igazán sok van, szoktunk futballozni, tehát ez nem újdonság számunkra. Mivel tavaly is mi nyertünk a Kunságban, a hazai pálya előnyét kihasználva az idén is győztesen szeretnénk elhagyni a pályát. De természetesen nem vérre megy a küzdelem, a jó hangulat és a mozgás a lényeg. – mondta Dr. Gottdiener LajosJászberény jegyzője.

A meccs végkimenetelének jóslását, Rákócziújfalu polgármestere Papp János sem nagyon cáfolta. – Mi ellentétben a jászságiakkal, csak elméletben készültünk a meccsre, mert alig van időnk az ilyen fajta kikapcsolódásra. Valamint az sem kedvező számunkra, hogy nagyon kevesen érkeztünk, így kölcsönjátékosokkal kell, hogy megoldjuk a problémát. – nyilatkozta mosolyogva a kunsági polgármester.

Természetesen a jászsági polgármesterasszonyok is jelen voltak a focimeccsen, ők a partvonal mellől szurkoltak társaiknak. – Én nagyon régóta járok polgármester társaim focimeccsére és mindig nagyon- nagyon szurkolok nekik. A mi településünket Jenes Miklós bizottsági elnök képviseli a pályán, akinek külön szurkolok.” – ezt már Mozsár LászlónéJászágó polgármestere mesélte, szintén nagyon kedélyesen. A jó hangulatot egy perces néma csend követte, hiszen ajelenlévők a nemrég elhunyt Banka Ferencre,Jászszentandrás volt polgármesterére emlékeztek, valamint a focimeccsek ötletgazdájára, Varga Ferencre, a megyei szövetség volt főtitkárára is.

Majd a közös fotózás után, következett az összecsapás, ahol Eszes Bélának, Jánoshida polgármesterének vezérletével a jászságiak rohamoztak, de a tőlük kölcsönkért jászladányi portás masszívan állt a kapuban. Viszont egy ellentámadásnál a Jászság kapujába csorgott be a labda. A 2. félidőben sikerült egyenlíteniük, de a vendégek is betaláltak, így a kunsági csapat nyert 2-1 arányban. De ezzel nem volt vége a polgármesterek találkozójának, mert készülődtek az un. 3. félidőre.

– A mérkőzés után vendégül látjuk a focistákat és természetesen a „törzsszurkolókat” is. Ez szintén fontos mozzanata ezeknek a focimeccseknek. Igazán jó alkalom arra, hogy kötetlen beszélgetés formájában kapcsolódjunk ki napi munkánkból néhány órára.” – mondta a házigazda Dr. Gottdiener Lajos.

A 3. félidőben természetesen már nem eshetett gól. De ahogy megtudtuk, a jó hangulat gyorsan kialakult a két csapat között.

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?