Portugáliáig száll a dal

A 38 éves Székely Mihály Kórus július elsején, péntek este varázsolt igazán meghitt hangulatot a Déryné Rendezvényház nagytermében.

A nyári hőségből érkező maroknyi közönség jólesően foglalta el helyét a hűvös teremben. A nyári hangulatot fokozta a kórus hölgy tagjainak vidám, különböző szabású pettyes blúza. Bevonulásukat követően nagy tapssal köszöntötték a kórust és karnagyukat, Cs. Nagyné Turi Mártát, akik ünnepi öröménekkel indították színházi estjüket. Elhangzott két Handel szerzemény is, de Mozart és Verdi műveit is hallhattuk nagyszerű előadásban. A repertoár számos szakrális éneket is felvonultatott, az Ave Maria hallatán többek könnyes szemmel merültek el a lelki nyugalmat árasztó muzsika tengerében. A jászberényiek először hallhatták egy fiatal soulzenész szerzeményét, Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versének megzenésített feldolgozását.

Az est folyamán Farkasné Szőke Tünde zongoraművész kísérte a kórust remek játékával. Segítségére volt kisfia a kottalapozásban, aki minden darab után gyengéd vállsimítással jelezte édesanyjának: nagyszerű volt!

Ezúttal igen messzire száll a zene, hiszen a Székely Mihály Kórus a múlt héten Portugáliába utazott, ahová több mint harminc éves kórusbarátság fűzi. Az Abrantes városnak 100 éves évfordulójára rendezett ünnepségre az Orfeo de Abrantes együttese invitálta a kart, akik négy fellépéssel készültek az eseményre. Ezek közül két önálló műsorukat, népzenei- és színházi estjüket is, bemutatták. Velük tartott a Jászberényi Hagyományőrző Együttes két táncosa is és egy népi furulyás hölgy Szolnokról.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?