Mező Áron Magyar Bajnok

Nemrég adtunk hírt Szabó Zsolt erőemelésben elért elsőségéről. Most egy másik jászberényi fiatalember, Mező Áron is Magyar Bajnok lett.

Mező Áronról már korábban is hírt adtunk, aki most is figyelemre méltó eredményt ért el. A WPC Magyar Bajnokságon, a -90-es kategóriában első nap erőemelésben mérettette meg magát és 482,5 kg-os teljesítményemmel 2. helyezett lett. Hozzá kell tenni, hogy sérüléssel bajlódott, de becsülettel és főleg sikerrel birkózott meg a súlyokkal. Nem is akárhogyan, hiszen ugyanezen a napon a felhúzásban 222,5 kg-os teljesítményemmel 1. helyezést ért el.

A második nap hajnal 6 órakor volt az eredményhirdetés, és már reggel 10 órakor megkezdődött a verseny. Fekvenyomásban az egyik kategóriában 135 kg-os teljesítménnyel a aranyérmes lett. A második kategóriában pedig ezüstérem került a nyakába. Ezzel kvalifikációt szerzett a nyári Európa Bajnokságra és az őszi Világ Bajnokságra is.

-„Az Európa-bajnokságon három kategóriában szeretnék indulni, célom, hogy erőemelésben magyar rekordot állítsak fel, és ha Isten is úgy akarja, akkor világrekordot is. Köszönöm a jászberényi Scitec Nutration támogatását és a Victory Gym konditeremnek a felkészüléshez nyújtott segítséget. Hálás vagyok lelkipásztor szüleimnek és családomnak a támogatásért, Istennek pedig legyen hála az eddig elért eredményekért.”- nyilatkozta a Magyar Bajnok Mező Áron.