Gazsi Botond 5 arany és 1 ezüstérme

Lapunk folyamatosan tudósít városunk tanulóinak diákolimpiai sikereiről. Vannak többen, akik több sportágban is folyamatosan eredményesen tudnak szerepelni. Idén közülük is igen figyelemre méltó eredményekkel rukkolt ki Gazsi Botond, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium negyedik osztályos tanulója.

Botond a Jászberényi FC labdarúgója, de emellett még legalább 4-5 másik sportágban is jeleskedik. Januárban társaival bejutottak a Floorball Diákolimpia Országos Döntőjébe két korcsoportban is, ahol a saját csoportjukban aranyérmet nyertek. Márciusban a hazai rendezésű Gyorskorcsolya Diákolimpián – korosztálya mezőnyét maga mögé utasítva -, három aranyérmet szerzett. Ezzel ő lett a legeredményesebb jászberényi gyorskorcsolyázó a versenyen. Áprilisban részt vettek a Mezei Futó Diákolimpia Országos Döntőjén, Gödöllőn. Az ott elért csapat 4. és egyéni 10. helyezésére a legbüszkébb, mivel ebben a sportágban, országosan több mint ezer csapat és nyolcezer egyéni versenyző indult korcsoportonként. Zárásként, májusban a Görkorcsolya Diákolimpián sikerült még egy aranyat és egy ezüstérmet is begyűjtenie.

Egy sportoló mögött természetesen ott kell, hogy álljon az a bizonyos három pillér: felkészítő edzők, edzőtársak, szülők. Eddigi felkészítői Belovai József, Lencse Lívia és Szőllősiné Kárpáti Ágnes voltak. Gazsi Botond ez év végén iskolát vált, jövőre a Lehel Vezér Gimnázium tanulója lesz. Gyakorlós tanulóként sikerült érmet/érmeket nyernie mind a négy tanévben. Ezt a hagyományt szeretné az LVG színeiben is folytatni. Reméljük, tovább gyarapítja éremgyűjteményét, öregbítve ezzel új iskolája hírnevét is.