Remekeltek a berényi röpis tehetségek.

Az elmúlt héten a jászberényi röplabda utánpótlás-nevelés két korosztálya is pályára lépett városunkban és mindkét korcsoport kapcsán jó hírekkel szolgálhatunk.

Elsőként a IV. korcsoportba tartozó, 2001-2002-es születésű lányok a diákolimpia országos elődöntőjére látogathattak ki múlt csütörtökön a sportág iránt érdeklődők és Litkei Gábor csapata remek teljesítményt nyújtott egész nap. A tornán négy város (Pétervására, Debrecen, Gödöllő és természetesen Jászberény) röpis tehetségei szerepeltek, és míg a mieink a Pétervására, addig a Gödöllő a Debrecen elleni 3:0-s győzelemmel jutott be a fináléba. A berényi fiatalok azonban itt sem álltak meg, hiszen a Pest megyeiek elleni fináléban remek teljesítményt nyújtottak és fantasztikus győzelmet arattak röplabdázóink.

Gödöllő – Debrecen: 3:0, Jászberény – Pétervására: 3:0, míg Debrecen – Pétervására: 3:1.

A döntőben: Jászberény – Gödöllő: 3:1

Ezzel a sikerrel az Országos Röplabda Diákolimpia legjobb nyolc csapata közé kerültek a jövő nagy reménységei. Erről a diadalról, valamint a június 10-12-i, miskolci nyolcas döntőről kérdeztük a csapat edzőjét, Litkei Gábort:

-„Gödöllőt tartottuk esélyesebbnek, mert év közben jobban szerepelt, mint a mi csapatunk. Ezen a csütörtökön viszont ők gyengébb napot fogtak ki, mi viszont a komoly felkészülésünknek köszönhetően átlagon felüli teljesítményt nyújtottunk. Ez elég volt ahhoz, hogy megfordítsuk az erőviszonyokat. Nagyon örülünk az eredménynek, de még nincs vége. A Miskolcon rendezendő döntőn célunk a négy közé kerülés. Ehhez hatalmas bravúrra és a sorsolásnál egy kis szerencsére lenne szükségünk. Ennek érdekében továbbra is keményen dolgozunk, a szerencsét pedig Fortunára bízzuk.”

A legjobb négy közé jutásért vívandó párharcok során – amikor tehát két négyes csoportba sorolják a gárdákat – a következő csapatok szerepelnek majd: Nyíregyháza I-II., Eger, Sümeg, Kecskemét, Miskolc, Székesfehérvár és Jászberény.

A Diákolimpia legjobb nyolc csapata közé jutott csapat tagjai:Schmidt Anna, Horváth Adél, Kovács Fanni, Farkas Fatime, Nagy Míra, Katona Kinga, Molnár Tamara, Faragó Fanni, Rácz Petra, Simon Sára, Víg Nóra, Rády Boglárka. 

A Litkei Gábor „lányai” után, mindenképp érdemes megemlíteni a Bajáriné Pesti Anikó által irányított társaságot is, amely múlt szombaton (05.21.) két együttessel vett részt a Jászberényben megrendezett meghívásos tornán. A főként 2003-2004-es születésű játékosokból álló gárda keretét egy-egy 2005-ös és 2006-os lány is alkotta, így kimondottan fiatal együttesről beszélhetünk az esetükben. Ennek ellenére a nyolccsapatos erőfelmérőn – melyen a jászságiak végül a 6. és a 8. helyen zártak – a mieink teljesítménye bebizonyította, a szezon elejéhez képest egyértelműen előrelépésen mentek keresztül. A tornáról és az egész idényről a 12-13 évesek edzőjét, a Jászberénybe tavaly hazatért korábbi nagyszerű játékost, Bajáriné Pesti Anikót kérdeztük, aki a következőképp fogalmazott:

“Egy-egy 2005-ös és 2006-os kislány is kapott játéklehetőséget, akiket ebben az évben még nem vittem versenyre, de az újak is nagyon jól helytálltak. Ennek a csapatnak három év alatt volt négy edzőjük, így szeptemberben, amikor megkaptam ezeket a lányokat, mindent elölről kellett velük kezdenem. Szeptember óta nagyon sokat stabilizálódtak az alapérintések. A felső nyitást meg tanultuk és már elkezdtük ütni.”

A torna végeredménye:

1. Szolnok
2. Besenyszög
3. Szolnok FRK
4. Budapest-Kertváros
5. Gödöllő
6. JRK I. (Kisnémet Csenge, Harnyos Amanda, Csabai Szonja, Molnár Martina, Farkas Fanni, Tukacs Luca)
7. Szolnoki FRK II.
8. JRK II. (Nagy Petra, Kisnémet Szilvia, Horváth Kinga, Morina Fatjona, Morina Fatlinda, Pataki Fanni, Nemes Dorisz)