Aranyos lett a Famílya SC

Szeptember 19-én és 20-án rendezték Orosházán a Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokságot. Jászapátit a Famílya SC három versenyzője képviselte az igen rangos sporteseményen.

Már hozzászokhattunk, hogy a Béres Zsolt vezette erőemelő team, ha elmegy egy versenyre, nem jön haza üres kézzel. Ezt a jó szokásukat ezúttal is megtartották, de nem is akárhogyan!

Béres Csilla 63 kg-ban magabiztosan versenyzett, hozta a tőle már megszokott eredményt, az alábbiak szerint: guggolás 130 kg, fekvenyomás 92,5 kg, felhúzás pedig 135 kg. Összetett eredménye így 357,5 kg lett, ami az első helyezést jelentette számára.

Tóbiás Mercédesz -84 kg-ban ifjúsági kora ellenére nagyon meglepte a felnőtt mezőnyt. Rengeteget javult mind technikailag mind fizikálisan. Ez eredményein is meglátszott, hiszen: guggolás 125 kg, fekvenyomás 70 kg, felhúzásban pedig 112,5 kg volt a teljesítménye. Összetett eredménye 307 kg, így ő is Erőemelő Magyar Bajnoki címet szerzett.

A férfi 74 kg-os kategóriában Béres Zsolt indult. Zsoltról annyit kell tudni, hogy ez a magyar bajnokság sorrendben a 15. volt számára, vagyis 15 éve folyamatosan részt vett minden versenyen. Ez időszak alatt 11 alkalommal állhatott a dobogó valamelyik fokára, ami természetesen ezen a versenyen sem maradt el. A mostani teljesítményével – guggolás 212,5 kg, fekvenyomás 125 kg, és felhúzás 212,5 kg, így összetett eredménye: 550 kg – a dobogó legfelső fokára állhatott ugyanúgy, mint a hölgyek.

A három aranyérem mellé a lányok egy ezüstöt is begyűjtöttek, ugyanis a csapatversenyben a második helyet szerezték meg.

A versenyzők elmondták, hogy a sok munka, amit az edzéseken elvégeztek, meghozta gyümölcsét és természetesen nagyon boldogok. Ezúttal sem felejtették el, hogy nyilvánosan megköszönjék Urbán Istvánnak a versenyre való utazás segítségét.