Új edző a birkózóknál

Pető Béla a JVSE elnöke már említette, hogy edzőváltás történt a birkózó szakosztálynál. Így kézzelfogható volt, hogy az Ő segítségével jártunk utána a váltás okának, illetve annak, hogy kit is tisztelhetünk az új edző személyében.

Az edzőváltásnak nagyon egyszerű oka van. Mint ismert több éve már, hogy Kmegy Dániel töltötte be ezt a szerepet a birkózóknál, aki egyébként még nagyon fiatal. Úgy döntött, hogy versenyzőként tér vissza a szőnyegre és egy fővárosi klubhoz szerződött. Nem volt más választás, új tréner után kellett nézni. Mivel nagyon jó a kapcsolat – a korábbi világbajnokkal -, Tóth Istvánnal, aki a BVSC –nél tevékenykedik, és eddig is sokat segítette Apátin a birkózókat, mozgósította ismerőseit. Ajánlottak neki egy ukrán fiatalembert, nevezetesen Borsos Eduárdot.

Kimentek hozzá Ukrajnába, megnézték edzéseit, elbeszélgettek vele és úgymond nyélbe is ütötték a dolgot.
Augusztus óta van itt Jászapátin, albérletben lakik és ő vezeti Jászapáti mellett Jászkiséren, Jászdózsán és Jászszentandráson is az edzéseket nagy ambícióval és nagy hozzá értéssel a hét hat napján. Beadta már a kérelmét a magyar állampolgárságra, mivel szülei Kárpátaljai magyarok, Nagyszőlősön született. Testnevelési Egyetemre jár Ukrajnába,  a nyár elején fog államvizsgázni.

Sikerült Eduval is – ahogy barátai, ismerősei hívják –, telefonon pár szót váltani. Elmondta, hogy örömmel jött Magyarországra és ezen belül Jászapátira. Nagyon kedvesen, barátságosan fogadták, jól érzi magát a kisvárosban. Több tehetséges gyereket látott már edzésen, de azt is gyorsan hozzátette, még nagyon sokat kell gyakorolniuk, hogy sikeresek legyenek.