Hat góllal nyitottak a lányok

A Jászberényi FC női labdarúgó csapata is megkezdte az őszi küzdelmi sorozatot, ami igencsak remekre sikeredett Monor ellen, hiszen egy fél tucat góllal nyitották a fociidényt.

Idén nem neveztek a lányok sem a labdarúgó NB II -be, sem a JNK – Szolnok megyei bajnokságba, inkább a Pest megyeit választották. Itt Észak, Kelet és Nyugat csoportokat alakítottak ki és mindháromban 10-10 hölgy csapat rúgja a labdát. A berényi lányok a Keleti csoportba kaptak besorolást és érdekesség, hogy rajtuk kívül itt futballoznak a hevesi lányok is.

Az együttes a tavalyi megyei bajnokcsapatra épül, bár két játékos, Szalontai Adrienn és Kővágó Gitta máshová igazolt. A korábbi tréner Panyi Csaba a férfi NB III –as alakulat erőnléti edzője lett, így a női együttest Vágó Anikó, mint játékos-edző irányítja, Medve Dóra pedig az utánpótlást trenírozza, de ő is aktív tagja a társaságnak. 

Kisebbített pályán, azaz a két 16-os vonal között zajlik a meccs 2×40 percig, és 9-9 fő futballozik a bajnoki meccseken. Mindjárt az első fordulóban Sipos Anikó a harmadik percben lőtt góllal adta tudtára Belcsik Viktóriának, a monoriak kapuvédőjének, hogy lesz dolga bőven. Lett is, de leginkább a labdát előhozni a hálóból. Vágó Anikó ugyanis továbbra is a csapat gólvágója maradt, szombaton délután is termelt rendesen, meg sem állt négy találatig. A végeredményt pedig az első gól szerzője, Sipos Anikó állította be.

Jászberényi FC – Monori SE 6-0

A meccs végén – a vereség ellenére – a vendégek örülhettek, hogy hattal megúszták, hiszen ők mindössze csak kétszer jártak Göblyös Imola kapuja előtt. A következő hétvégén úgy tűnik, máris rangadóra utaznak Vágó Anikóék: a Hevessel meccselnek, akik 27-et! rúgtak a pilisi lányoknak. A mérkőzés Hevesen szeptember 20-án vasárnap 11,30-kor kezdődik majd.