Hyppolita, a lakáj?

A kedves olvasó talán elcsodálkozik, esetleg értetlenkedik a fenti címen, de nem elírásról van szó. A Jászapáti Színjátszó kör több éves kényszerszünet után ismét új színdarabbal, egy zenés bohózattal jelentkezett Jászapáti színházkedvelő közönsége előtt.

Június 7-én mutattuk be a Hyppolit a lakáj című előadást mintegy 300 fős közönség előtt egy szinte teljesen új társulattal, mert sikerült néhány fiatalt is bevonni a darab elkészítésébe. És most következik a magyarázat a cikk címéhez: A főszereplő személyében „nadrágszerepet” vállalt Molnár Rózsa és kiválóan oldotta meg a rá bízott feladatot.

A bemutató egy kicsit elhúzódott, mert menetközben is történtek személycserék a szereplők kiválasztásában. Ám végül a legjobb választás történt, ezt a bemutató nagy sikere bizonyítja, illetve az, hogy egy hónapon belül meg is kellett ismételnünk az előadást.

És most szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen módon segítették a színdarab elkészítését: anyagi támogatást kaptunk a Jászapáti Önkormányzattól, Bacsa Mihályné Margitkától, Pócs Jánostól, Csikósné Kökény Erzsébettől. A díszletek kialakításában, a bútorok kölcsönzésével segített Pallagi Imre, Miklós István, Bagi Jánosné, Cseh Gellért és felesége. Külön köszönet illeti azokat az ismeretlen adakozókat, akik a második előadáson 35.100.- forinttal támogatták a színkört annak érdekében, hogy az előadást elvihessük októberben Kéméndre, az ottani magyar testvéreinknek. További felajánlásokat erre az útra ezután is köszönettel elfogadunk.

Akik pedig eddig még nem látták e zenés bohózatot, azok október 10-én Jászkiséren, vagy november 7-én Jásziványon tekinthetik meg, mert e szomszéd településekre már kaptunk felkérést.