Nyári felújítás a sportcsarnokban

Hamarosan befejeződik a Bercsényi úti Sportcsarnok felújításának harmadik szakasza. A fejlesztéseket Szabó Tamás polgármester sajtótájékoztató keretében ismertette szerdán délelőtt a helyszínen.

A tájékoztatón megjelent önkormányzati képviselőket, a Bercsényi úti iskola intézményvezetőit, a Jászberényi Kosárlabda SE részéről Hőgye István elnökségi tagot és a média munkatársait Szabó Tamás köszöntötte. Elmondta, hogy a sportlétesítmény TAO forrásból, 36 millió forint összköltségből újult meg immár a harmadik ütemben, amihez a város 10 millió forinttal járult hozzá. A fejlesztés során mintegy 25 millió forintból a csarnok ezer négyzetméteren új sportpadlót kapott a szükséges felfestésekkel együtt. A beruházás összege lehetővé tette továbbá a sportcsarnok fűtéskorszerűsítését, öltözők felújítását, és a tetőjavítás tervezete is körvonalazódik.

A polgármester tájékoztatott arról is, hogy jelenleg felmérést végeznek a város intézményeinek felújítási igényeiről. Például taneszközök, tantermek elhasználódása, kültéri tereprendezés. Több intézmény jelezte ezen fejlesztésekkel kapcsolatos pénzügyi nehézségeit, kiemelve, hogy ezek kivitelezését pályázati források nem teszik lehetővé. A város az intézmények effajta korszerűsítési munkálatait önerőből próbálja majd megoldani.