Ismét „Jégre fel!”

A Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola, harmadik alkalommal rendezte meg, február 23-án, középiskolás diákjai számára, a “Jégre fel!” jeges sport vetélkedőt, ez alkalommal a Jászberényi Jégcsarnokban.

A korcsolyás megmérettetésen, tíz középiskola csapata versengett. A Szolnoki SZC középiskolái közül: a helybeli Klapka György Technikum és Szakképző Iskola mellett, Szolnokról a Jendrassik György Gépipari Technikum, a Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola, a Pálfy Vízügyi Technikum, továbbá a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói mérkőztek meg egymással. Ha már helyben rendezték a téli sporteseményt, meghívták a város középiskoláit is, melyek közül jelen volt a Lehel Vezér Gimnázium, a Szent István Sport Általános iskola és Gimnázium, két csapattal, a Terplán Zénó Kolping Technikum Gimnázium és Szakképző Iskola, valamint a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum Gimnázium és Kollégium. A jégen tíz,  játékos ügyességi feladatot kellett teljesíteni a csapatoknak, sorverseny formájában, egyénileg, párosban, de akadt, amit csapatosan. Sebesen siklottak a versenyzők a pengéken, miközben volt, hogy  jégkorongot vezettek ütővel, a fordítónál célba dobtak labdával, vagy éppen karikát akasztottak egy póznára.  A közel két órás vetélkedő jó hangulatban telt, a diákok élvezettel és elszántan teljesítették a megoldandókat, valamennyien lelkesen dolgoztak közösségükért. Az eredményhirdetésen aztán kiderült, a Lehel Vezér Gimnázium csapata végzett az első helyen, második a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2. csapata, harmadik helyezett, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum gimnázium és Kollégium csapata lett. A Szakképzési Centrum iskolái közül a Klapka csapata végzett az élen, akik összesítésben a negyedik helyen zártak.

A szervezők ez úton is köszönik, az iskolák testnevelőinek aktív részvételét a rendezvényem, a város önkormányzatának és a JVV Zrt-nek az esemény helyszínének biztosítását, a jégpálya rendelkezésükre bocsájtását. A sikeres téli diáksporteseményt jövőre új meg szeretnék rendezni, majd akkor is: “Jégre fel!”

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?