Jeges sportvetélkedő

A városunk jeges sportjainak fellegvárában, a Jégcsarnokban zajlott, február 16-án délelőtt, középiskolás csapatok jeges sportvetélkedője, sorversenyek formájában.

Jászberény Városi Önkormányzat Sport Munkacsoportja és a SZSZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola a középiskolás diákoknak rendezett jeges sportvetélkedőt a Jégcsarnokban. Az jeges eseményt műkorcsolya bemutató vezette fel, majd Budai Lóránt polgármester köszöntötte a résztvevőket. A SzSzC keretein belül már hagyománya van ennek a téli megmérettetésnek és a diákság körében is igen népszerű. Az évente megrendezésre kerülő sporteseményt, az elmúlt két alkalommal a Klapkások szervezték le, a legutóbb Szolnokon, és remekül sikerültek. Ezen felbuzdulva, úgy gondolták a lelkes testnevelők, hogy a jászberényi középiskolák tanulói is szívesen fogadnának egy ilyen sportos közösségi eseményt, így hozzáláttak annak összeállításához. Bodor Máté tanár úr vállalta a sorversenyekből álló vetélkedő levezetését, ahol egy intézmény kivételével, minden középiskola képviselte magát, akadt olyan, aki két csapatot állított össze. Évfolyamtól függetlenül, fiúkból és lányokból álló tízfős csapatok teljesítették az egymást követő feladatokat, ahol a korcsolyázásé volt a főszerep. A különböző versenyszámokban nem csak a gyorsaságon, az ügyességen is múlott ki lesz a legjobb és a csapatok valamennyi tagjának teljesítenie kellett a kihívásokat. A közel két órás vetélkedőn a diákok jó hangulatban és lelkesen versengtek, hangosan szurkoltak csapattársaiknak és kölcsönösen buzdították egymást az összecsapások alkalmával.
A futamok eredményeinek összesítése után hirdették ki a helyezéseket: 1.hely LVG, 2.hely Szent József Kat. ( a volt Liska), 3.hely Szent István Sport Ált. Isk. és Gimn. I.csapata, 4.hely Klapka, 5.hely Szent István Sport Ált. Isk. és Gimn. II.csapata., 6.hely Terplán.
A jól sikerült jeges sportesemény bizonyosan bekerül az elkövetkező tanévek sportversenyei közé és lesz folytatása.
Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?