Az előny a JKSE Öregfiúknál a megyei kosár döntőben

Május 20-án lejátszották a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Kosárlabda Bajnokság döntőjének első mérkőzését, melyen a JKSE  Öregfiúk a szolnoki SPC együttesét fogadta

A megyei kosárlabda döntő első mérkőzését Jászberényben rendezték, hiszen az alapszakaszt a JKSE Öregfiúk nyerték, s az együttes a rájátszásban is sorra nyerte mérkőzéseit. A csapat az alapszakasz 16 fordulójában 13 győzelmet aratott és csak három alkalommal szenvedett vereséget. A második helyen az SPC végzett 12 győzelemmel és 4 vereséggel. Így ez a két gárda kezdte a legjobb helyzetből a rájátszást, melynek során előbb megfeleződött a nyolc csapat, majd az elődöntő győztesei kerültek a döntőbe.

A JKSE Öregfiúk a Szolnoki MÁV SE, az SPC a Törökszentmiklósi KSE ellen lépett tovább az első körből. Az elődöntőben a JKSE a Szolnoki Baglyok SE-t verte oda-vissza, s ugyancsak kettős győzelemmel került a fináléba az SPC is a SZEK KE ellen.

A bajnoki döntő első mérkőzését május 20-án rendezték a Bercsényi játékcsarnokban. A találkozón már az első negyedben előnybe kerültek a mieink, s végig náluk volt az előny. Igaz, egy pillanatig sem nyugodhattak meg, mert a szolnokiak rendre felzárkóztak. A találkozó végére azután sikerült egy 11 pontos különbséget kialakítani, s így a jászberényi öregfiúk előnnyel várhatják a május 28-án sorra kerülő visszavágót.

JKSE Öregfiúk – SPC 72-61 (19-12,19-21,15-14,19-14)

A jászberényi pontszerzők: Cseh György 22, Gulyás Csaba 15/15,  Szögi Ádám 14/3, Borszéki Csaba 12/6,  Treba Kovács János 7/3, Sörés László 2.

A győztes csapat tagja volt továbbá: Hőgye István, Székely Gábor, Pap Gergő és Pikó Zoltán.

 

Szántai Tibor

 

Vélemény, hozzászólás?