Extra segítség az otthonfelújításhoz

Az elmúlt időszak szinte minden gazdasági szegmensen otthagyta nyomát, ugyanakkor köszönhetően a felújítást, otthonteremtést célzó állami támogatásoknak az építőipar és építőanyag kereskedelem továbbra is fejlődést produkál. A jászberényi székhelyű, családi vállalkozásként működő  Barakk-Studio Kft. több mint 25 éve vesz részt sikeresen az építőanyag kereskedelemben, most pedig – reagálva változó világunk igényeire – az állami otthonfelújítási programban résztvevők számára nyújt egyedülálló lehetőséget. Speciális ajánlatukról Horváth Balázs cégvezetőt kérdeztük.

 Mielőtt rátérnénk az ajánlatra, néhány szóban összegezzük, melyek a legfontosabb tudnivalók az otthonfelújítási támogatásról.

A támogatást a gyermeket váró vagy nevelő családok igényelhetik. A Magyar Államkincstár utólagosan visszafizeti a felújítási és korszerűsítési költségek 50%-át, ami maximum 3 millió forint lehet. Ezt az összeget szinte minden felújítással kapcsolatos munkára és anyagszükségletre fel lehet használni. A vissza nem térítendő támogatást a benyújtott számlák kifizetését követően lehet megigényelni a kormányablakban.

Milyen új szolgáltatással várják a vásárlókat? Hogyan kapcsolódik ez a támogatáshoz?

A széles spektrumú termékkínálat mellett  – festék, barkács, tapéta, függöny, lámpa, fürdőszoba és kertészet – különféle szolgáltatásokat, lakberendezést, házhoz szállítást, szaktanácsadást és anyagszükséglet-számítást egyaránt igénybe vehet, aki ilyen szándékkal tér be áruházunkba. Idén reflektálva az állam által nyújtott támogatásra tovább bővítettük a lehetőségeket. Ha valaki úgy határoz, nálunk veszi meg a felújításhoz szükséges építőanyagait, megháláljuk döntését egy akár 200.000 forint értékű vásárlással teljes termékkínálatunkból.

Miből áll pontosan az ajánlat? Miként lehet igénybe venni?

Igyekeztünk vásárlóbarát megoldást találni, így már pusztán egy személyre szóló ügyfélkártya átvételével elindítható a folyamat. A kártyát pénztárunknál és online, BarakkShop webáruházunkból is kérheti az ügyfél. Az ajánlat lényege, hogy munkatársaink erre a kártyára gyűjtik az áruházban beszerzett anyagok után kapott számlákat. Amikor vásárlónk úgy határoz, minden szükséges anyagot sikerült beszereznie, összesítjük számára az eddig keletkezett számlákat. A végösszegtől függ, milyen értékű ajándékkártyát állítunk ki.

Mire használhatják fel a kapott ajándékkártyát?

Az ajánlat, igazodva az állami támogatáshoz 2022. december 31-ig igényelhető, még az ajándékkártyát a kiállítástól számított kilencven napig lehet felhasználni. Ugyanitt kiemelném, hogy ezt már nem csak építőanyagra, tetszőlegesen bármilyen nálunk kapható termékre beválthatja a vásárló, így felújított otthonát akár lakberendezési árucikkekkel is szépítheti.

Honnan tájékozódhatnak a részletekről a vásárlók?

Személyesen áruházunkban bármilyen felmerülő kérdésben tudunk segítséget nyújtani, és nem szükséges ügyfelünknek azonnal döntést hozni. Tájékoztató brosúránkat hazaviheti, átbeszélheti otthon a részleteket. Honlapunkon, közösségi média felületeinken is folyamatosan kommunikálunk. Nemrég hoztunk létre egy online csoportot, melyben banki szakértő bevonásával igyekszünk tájékoztatást adni, hogy vásárlóink a kellő információ birtokában vehessék igénybe kedvező ajánlatunkat.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?