Jászkerület Nonprofit Kft. intézkedési terve a járványügyi veszélyhelyzetre vonatkozóan

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletével akként döntött, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki 2020. november 4-ével.

A Jászkerület Nonprofit Kft. 2020. 11.04. napjától visszavonásig, vagy egyéb rendelkezésig a következő rendelkezések betartására hívja fel a Kulturális Intézményekbe látogatók figyelmét.

Rendezvényeinken szigorúbb maszkviselési szabályok betartása szükséges. Vendégeinket felszólítjuk a szájmaszk használatára, annak hiánya esetén szájmaszkot biztosítjuk számukra. Intézményeinket figyelem felhívó táblákkal láttuk el. Rendezvényeink helyszínére történő belépéskor kötelező a kézfertőtlenítő használata. A terembérlettel szerződött partnereinknél, amennyiben a Jászkerület munkatársai nincsenek jelen a rendezvényen, véletlenszerű ellenőrzést tartanak a maszkhasználat ellenőrzése miatt. Annak nem megfelelő betartása esetén a jogszabályoknak megfelelően kérhetjük az intézmény elhagyását.

Az előírt távolság betartatására hívjuk fel a figyelmet. Rendezvények beléptetésénél testhőmérsékletet mérünk. 37,8 Celsius fok felett megtagadhatjuk a belépést. Fizetés esetén javasoljuk a bankkártyás (érintésmentes) fizetést, melyre szintén felhívjuk a figyelmet. Kizárólag ültetéses rendezvényeket valósítunk meg.

Városi Könyvtár épületébe belépők esetében a bejáratnál automata kézfertőtlenítő áll a látogatók rendelkezésére, melyet kötelező használni. A könyvtári kölcsönzés adminisztrációs pultjánál plexi fal választja el a dolgozókat a látogatóktól. A kikölcsönzött könyvek visszaérkezés után fertőtlenítésre kerülnek. Az intézményben ózongenerátor használatával fertőtlenítünk. Lehel Film-Színház esetében a bejárás és kijárás elkülönítve, külön ajtókon keresztül történik. A kilincsek, korlátok fertőtlenítése naponta többször megtörténik.

A termek levegőjének frissen tartását, fertőtlenítést ózongenerátorral oldjuk meg. Az adminisztrációs pultjánál plexi fal választja el a dolgozókat a látogatóktól. Érintésmentes kézfertőtlenítőt helyeztünk a bejárathoz, melynek folyamatos újratöltése történik. A filmvetítésének átszervezése a nagyobb terembe a létszámhoz alkalmazkodva történik.

A kormány által megkövetett ültetési távolság betartását, azaz 2 ember között 2 szék üresen hagyását kérjük betartani. Az el nem foglalható helyeket szalaggal, egyéb jelzéssel jelöljük. Ennek megfelelően a Jászkerület Nonprofit Kft. által szervezett kulturális rendezvények többsége a feloldásáig elmarad. A változásokról a jaszberenyiprogramok facebook oldalán tájékozódhatnak. Kérünk Mindenkit a szabályok betartására.

VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Dukai Rita

Jászkerület Nonprofit Kft ügyvezetöje

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?