Tájékoztatás rendkívüli intézkedésekről

A Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központ koronavírus-járványra való tekintettel a betegség megelőzése érdekében az intézmény fenntartójával történt egyeztetést követően az alábbi intézkedéseket hozta:

  1. Az intézmény ügyfélfogadási idejét – melynek keretében az intézményünk ellátottak számára nyitva álló helyiségei ügyfélfogadási időben folyamtatosan nyitva állnak az ügyfeleink előtt – határozatlan időre kénytelenek vagyunk felfüggeszteni, egyéb rendelkezésig az ügyfélfogadás ilyen formája szünetel! Indokoltan sürgős, halaszthatatlannak ítélt esetben csak az intézmény munkatársával telefonon történt előre egyeztetett időpont alapján kereshető fel az intézmény. Halaszthatatlannak ítélt esetben telefonon a 06-57/406-911-es elérhetőségen, vagy munkaidőben a családsegítője/esetmenedzsere ismert telefonszámán élhet megkereséssel. Előre jelezni kívánjuk, hogy ezen alkalmak a munkatársak által a hétfői és pénteki napok délelőttjére kerülnek egyeztetetésre. Az ezen kívüli időszakban intézményünk zárva tart! A szükség esetén előállt, előzetes időpont-egyeztetés alapján fogadott ügyfeleket megkérjük, hogy az intézményen kívül, az intézmény udvarán várakozzanak, ne az intézményben – ez jelen pillanatban sztenderd eljárásrend minden lakossági szolgáltatás esetén az állami és azon kívüli szektorokban is! Az ügyfelek az egyeztetett időpontra történő megérkezésüket a kapun elhelyezett csengő megnyomásával jelezhetik!
  2. Jelen rendelkezés ideje alatt mindannyiunk érdekében kerüljük a személyes kapcsolattartást az ügyfelekkel, az ügyintézéseket lehetőség szerint jellemzően telefonon és elektronikusan végzik a munkatársak.
  3. Jelen rendelkezés ideje alatt a Család-és Gyermekjóléti Központ speciális szolgáltatásainak biztosítása is felfüggesztésre kerül (jogi tanácsadás, kapcsolatügyelet, kórházi szociális munka, családkonzultáció/családterápia, pszichológiai tanácsadás).
  4. A krízishelyzetek kezelése jelen helyzetben sem halaszthatók el, ezek ellátását a szolgálat/központ munkatársai a megfelelő óvintézkedések mellett biztosítják! Krízishelyzet esetén továbbra is a 06-30/3272773-as készenléti szolgálati telefonszámon élhet jelzéssel!
  5. Az intézményünk felkeresését szükségessé tevő esetekben ügyfeleink figyelmét nyomatékosan fel kívánjuk hívni az alapvető higiénés körülmények betartására, a vírusfertőzés terjedési kockázata csökkentésének lehetőségeire, így az intézményben biztosított kézmosási lehetőség igénybevételének szükségességére!
  6. A rendelkezés ideje alatt átmenetileg az adományok fogadása, közvetítése és kezelése is szünetel!

Nagy Beatrix
intézményvezető

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?