Tájékoztató a kötelező óvodai ügyeletről

Az április 30-tól érvénybe lépett kötelező óvodai ügyelet kapcsán kerestük fel Beszteri Évát, Jászberény Város Óvodai Intézménye vezetőjét, aki tájékoztatott a gyermekek napközbeni felügyeletének feltételeiről és részleteiről.

Jászberény Város Óvodai Intézményében 2020. 04. 30-tól, a kormány rendelete – a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről – értelmében történik az óvodai ügyelet megszervezése.

Az ügyelet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára biztosított, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője – munkavégzés miatt ezt igényli. Az ügyelet iránti igény benyújtása Nyilatkozat alapján történik, mely letölthető az intézmény honlapjáról (jaszberenyiovik.hu), illetve elkérhető az adott óvoda óvodapedagógusaitól.

A rendelet értelmében az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható, ezért első sorban azokat a gyermekeket tudják fogadni, akiknek a szülei dolgoznak és ezt munkáltatói igazolással alátámasztják (az igazolások a Nyilatkozat mellékletét képezik). A szülő köteles nyilatkozni arról is, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

A Nyilatkozat benyújtása történhet levélben, vagy elektronikus levélben, – 5100 Jászberény, Bajcsy – Zs. u. 10. számra, vagy ovintjb@pr.hu e-mail címre.

Az ügyeletet a szülő által igényelt időszakban, munkanapokon 6 és 17 óra között biztosítják tagóvodánként. Az ügyelet igénybevétele térítésmentes, melyben biztosított a gyermekétkeztetés is.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?