Ezüstérem a floorball diákolimpián

Eger városa adott otthont január 25-26. között a Foorball Diákolimpia Országos Döntőjének. A kétnapos eseményen a versenysorozat összes korosztálya megmérkőzött a diákolimpiai bajnoki címekért.

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében zajló versenysorozat első körében 806 együttes lépett színre, de az országos döntőbe már csak – nemenként és korcsoportonként -, 8-8 fiú és leánycsapat jutott be, ami közel 600 iskolás részvételét jelentette. Nagyon fiatal sportágról beszélhetünk, hiszen a kilencvenes évek végén rendezték az első világversenyt, aztán gyorsan kiderült, hogy a gyerekek körében egyre népszerűbb lett és hazánkban is évről-évre nő a nevezők száma. Jászberény diákjai több éve már, hogy bekapcsolódtak a küzdelemsorozatba és igen figyelemreméltó eredményeket produkáltak az elmúlt időszakban. Egerben is több csapat képviselte városunkat. Közülük a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium diákjai szerepeltek a legeredményesebben. 4. kcs.: 2. helyezett lett a – Bagi Ádám, Hordós Ádám, Balogh Zsombor, Taczman Hunor, Kovács Barnabás Vajk, Ivanics Máté összetételű csapat. 3. kcs: 5. hely: Bagi Zétény, Sípos Máté, Bojtos Levente, Lukáts Zsombor, Nagy Barnabás, Muszka Előd. 2. kcs. 8. hely: Lukáts Zalán, Balogh Lóránt, Tukora Zétény, Sípos Máté, Csillik Barnabás. Mindhárom csapatot Szőllősiné Kárpáti Ágnes és Nagy Zoltán készítette fel.

Az Ilonka Zsuzsanna által felkészített Nagyboldogasszony Általános Iskola diákjai – Görbe Balázs, Orosz Balázs, Kátai Balázs, Rácz Róbert, Nagy Zoltán és Sárközi Gergő – pedig, a 8. helyen végeztek.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?