112 hírek

Szabadtéri tüzek napja. Szeptember 12-én, csütörtökön a szabadtéri tüzek eloltása jelentette a legfőbb feladatot a megyében. Alacsony füves vegetáció és bozótos kapott lángra kéthektárnyi területen csütörtök délután Jászárokszállásnál, az Örsi úton. A tűz a közeli tarlóba is belekapott. A település önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére csupán kisebb területen voltak lángok, ezeket egy vízsugárral számolták fel.

A sínek mellett ült. Egy édesanya kért segítséget a rendőrségtől 2019. szeptember 14-én 11 óra 40 perckor, miszerint fia öngyilkossági szándékkal távozott pusztamonostori otthonukból és azóta nem találják. A beszerzett információk alapján a 19 éves férfi a vonat elé akart feküdni, így a körzeti megbízott haladéktalanul a vasútállomást leellenőrizte, de nem találta a keresett személyt. Ezt követően a sínek mellett indult tovább, ahol nem sokkal később a töltésen ülve megtalálta az elkeseredett férfit. Beszélgetni kezdtek, majd a rendőr szolgálati gépkocsijába ültette és mentőt hívott a férfihez. A mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a pusztamonostori lakost.

Körzeti megbízottak segítettek egy elkeseredett asszonynak. Segélyhívás érkezett 2019. szeptember 14-én a délutáni órákban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint egy 61 éves jászszentandrási asszony bezárkózott lakásába, oda senkit nem enged be, miközben öngyilkossággal fenyegetőzik. A helyszínre érkező körzeti megbízottak – a felszólítást követően – a lakóház ajtajának üvegét betörték, majd azon benyúlva az ajtót, az abban lévő kulccsal kinyitották. Az egyik szobában fekve megtalálták a beteg asszonyt, akit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba vittek.

Beton villanyoszlopnak hajtott. Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött szombat délután Jászapátin, az Ady Endre utcában. A baleset miatt a pózna megdőlt és egy másik utcában körülbelül húsz háztartásban nem volt áram. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.
Tűzeset a Neszűrben. Egy huszonöt négyzetméteres faház oldalfala és mellette fahulladék égett szombat este a Jászberény külterületén lévő Neszűrben. A házban öt ember él, ők az eset idején nem tartózkodtak az ingatlanban. A jászberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral támadták a tüzet, közben pedig az épületből két gázpalackot hoztak ki, melyeket nem ért hőhatás. A ház lakható maradt.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?