Bábos matiné

Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj. Ez a címe annak a humoros bábjátéknak, amit a Lehel Film-Színház pódiumán, a Családi matiné sorozat keretében, április utolsó vasárnapján mutatott be a Maszk Bábszínház.

Ezen az esős vasárnapon a Maszk Bábszínház – amely több mint 15 esztendeje résztvevője a hazai gyermekkultúrának –, az ismert magyar népmese, a Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj alapján adta elő annak átdolgozását bábokkal és az azokat életre keltő, hús-vér szereplőkkel.

A vidám történet a szegény ember három, kicsit ügyefogyott fiáról szólt, akik semmire nem voltak használhatók odahaza és mikor már kiették az öregeket vagyonukból, nem volt mit tenni, elküldte őket szolgálatba. A legények elég ügyetlenek eleinte, de aztán rájönnek, ha előveszik a jobbik eszüket, sikerülhet a feladat és övék lehet munkájuk bére, az aranyszóró szamár, a terülj-terülj asztalka és az üssed-üssed botocska. Az álnok fogadósné ellopja ugyan szerzeményeiket, de összefogva sikerül mindent visszaszerezniük. Mindezek után otthon persze nagy az öröm, a végén győzött az igazság!

A kicsik sokat tapsoltak és nagyon élvezték az énekkel, zenével színesített, izgalmas és kifejezetten látványos játékot. Valószínűsíthetően tanulsága is eljutott hozzájuk.

Demeter Gábor

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?