Bábos matiné

Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj. Ez a címe annak a humoros bábjátéknak, amit a Lehel Film-Színház pódiumán, a Családi matiné sorozat keretében, április utolsó vasárnapján mutatott be a Maszk Bábszínház.

Ezen az esős vasárnapon a Maszk Bábszínház – amely több mint 15 esztendeje résztvevője a hazai gyermekkultúrának –, az ismert magyar népmese, a Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj alapján adta elő annak átdolgozását bábokkal és az azokat életre keltő, hús-vér szereplőkkel.

A vidám történet a szegény ember három, kicsit ügyefogyott fiáról szólt, akik semmire nem voltak használhatók odahaza és mikor már kiették az öregeket vagyonukból, nem volt mit tenni, elküldte őket szolgálatba. A legények elég ügyetlenek eleinte, de aztán rájönnek, ha előveszik a jobbik eszüket, sikerülhet a feladat és övék lehet munkájuk bére, az aranyszóró szamár, a terülj-terülj asztalka és az üssed-üssed botocska. Az álnok fogadósné ellopja ugyan szerzeményeiket, de összefogva sikerül mindent visszaszerezniük. Mindezek után otthon persze nagy az öröm, a végén győzött az igazság!

A kicsik sokat tapsoltak és nagyon élvezték az énekkel, zenével színesített, izgalmas és kifejezetten látványos játékot. Valószínűsíthetően tanulsága is eljutott hozzájuk.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?