Megújulnak kulturális tereink

A kulturális élet még bizonytalan ideig nélkülözni kényszerül az emberközeli aktivitást, de a háttérmunkálatok gőzerővel zajlanak a Jászkerület Kft. háza táján.

A Nagyvisnyói üdülőtábor valamint a Főnix Műhelyház nyári megújulását követően újabb közösségi tér korszerűsítése fejeződött be a napokban. Múlt hét pénteken átadásra kerültek a Lehel Film-Színház vizesblokk felújítási munkálatai, valamint a technikai eszközök fejlesztései, mely korszerűsítést egy 30 millió forintos pályázati beruházásból valósított meg a fenntartó. Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, nagyon várják a kultúrára nyitott közönséget, ennélfogva bizakodó a januári nyitás kapcsán, hiszen sokszínű programcsokorral készülnek a jövő esztendőre.

A névadó előtt álló Szabadtéri Színpad felújítási munkálatai ugyancsak ezekben a hetekben történnek. A rekonstrukció során kicserélik az ülések egy részét, térkövezik a padsorok alatti részt és a kerítés is méltóképp megújul.

Acélszerkezetű, üvegezett személyfelvonóval bővül a Déryné Rendezvényház. A kivitelezés során már elkészült a süllyeszték, áthelyezték az elektromos fogyasztásmérőt, valamint kiépítették a személylift elektromos betáplálását. A munkálatok a padlózat pótlásával, javításával hamarosan véget érnek és csütörtökön megtörténhet a hivatalos átadó.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?