Poposodott rock

A Klubkoncert sorozatába, egy az ország keleti régiójából érkezett banda, a Karmapirin dalait ismerhette meg a közönség október 18-án, pénteken este, a mozi galériáján.

A Hangfoglaló program, a hazai könnyűzene ösztönzésére, népszerűsítésére létrehozott támogatási rendszer, ami fellépési lehetőségek kiszélesítésével segíti a hazai zenekarokat. A koncert lehetőséget kínáló helyek pályázhatnak, és a programhoz kapcsolódó együttesek műsorait ismertethetik meg a közönséggel. Ennek keretében láthatta és hallhatta a Karmapirin produkcióját is a közönség, amely foghíjasan lézengett csak a klubkoncerteknek helyet adó mozi galérián.

A Nyíregyházáról érkezett csapat, az ottani Szüret Alkotóműhely néhány sokat próbált rockzenésze határozta el néhány esztendeje, hogy egyértelműen rock alapokra egy popénekesnő hangját rakják, ez lett a Karmapirin.

A banda kizárólag saját szerzeményeket játszik és csak magyar nyelven, zenéjük hangulatában a nyolcvanas évek pop-rockját idézi.

A korrekt hangzással kevert koncerthez, a jó hangú énekesnő, Szakos Andrea sokat hozzátett színpadi jelenlétével és az általa írt dalszövegekkel. Ezekben saját gyermekkorának szép emlékeit idézte fel, bemutatta a felnőtté válás fájdalmas folyamatát, az elengedésről is szóló szövegében saját családjának széthullását sem titkolta el. Egy csúfos véget ért szerelem történetéről beszélt, a rózsaszínű ködtől a fájdalmas szakításig, az Azt hazudtad dala. A mélyebb tartalmú dalszövegeket erős riffekel, technikás gitárszólókkal tarkított és pulzáló, dögös dob- és basszus témájú zene kísérte.

A Karmapirin zenéjének és dalainak befogadása közben a hallgatóság ráeszmélhetett, hogy a megannyi rossz mellett ugyanannyi jó is van az ember életében, és a változás továbbvisz mindenkit. Ez a gondolat a koncert után az ajándékba kapott cd-ről bármikor felidézhető lesz majd.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?