Apáti a teremfoci bajnok

Március 30-án, szombaton befejeződött a Jászság legnagyobb tömegsport rendezvénye, nevezetesen a Jászberényi Teremlabdarúgó Bajnokság. A 19 héten át tartó bajnokságot Jászapáti kispályás csapata, az Ézsi Trapéz-Jbfoci nyerte.

Az utolsó fordulóhoz érve az Ézsi Trapéz háromponttal állt a Jászberényi Kispályás Teremlabdarúgó Bajnokság I. osztályának élén. Így szinte már mindenki őket tekintette bajnoknak, ám a koradélutáni mérkőzésen a B-Beton a Ha-Kis Bt. 7-4 arányú legyőzésével beérte őket pontszámban. Mivel kettőjük korábbi mérkőzése döntetlent hozott így a gólarányt kellett figyelni, amiben Apáti együttese volt a jobb. E tekintetben akár 1-2 góllal is kikaphattak volna a Revans gárdájától a 18 óra után rendezett meccsen, hiszen akkor is az élen maradtak volna. No, de nem kellett sokáig számolgatni, mert gyorsan döntésre vitték a dolgot. Néhány perc elteltével Volyák Péter legurított szabadrúgását Somogyi Krisztián lőtte a hálóba. Később kettőre növelték előnyüket, amikor Volyák tört kapura és a jobb alsóba lőtt. A harmadik találatuk pedig aztán végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát, amit Szabó Gergő jegyzett. Némi meglepetésre később ők is kaptak egy gólt, 3-1. Sőt a 2. játékrészben is meglepte őket ellenfelük, de 3-2-es győzelmükkel így is ők nyerték a teremfoci bajnokságot veretlenül, a B-Beton és a Csizmadia csapatai előtt.

– Két döntetlent játszottuk a tél folyamán a többit mind behúztuk és hárompont előnnyel lettünk elsők. Bár sokszor bajban voltunk, mert a város megyei II. osztályban szereplő labdarúgócsapat játékosai közül, akik nálunk is játszanak késő ősszel és kora tavasszal, nem mindig tudtak eljönni. Szerencsére ilyenkor az „öregebbeknek” sikerült hozni a meccseket. Hagy ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem csapatunk nevében Ézsiás Gábor támogatását, aki nélkül aligha lettünk volna ilyen sikeresek – mondta Miskolczi János az utolsó mérkőzés után.

A mérkőzést megtekintette Ézsiás Gábor is, aki elmondta, hogy nagyon elégedett a fiúkkal, rászolgáltak a támogatásra. Azt is elmondta még, hogy a jászberényi szabadtéri műfüves bajnokságon is szeretnének a képzeletbeli dobogóra kerülni, ha lehet annak is a legfelsőbb fokára.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?