TÉBA Kupa – ismét siker

TÉBA Kupa labdarúgó-tornával búcsúztatták az óévet Jászapátin. A futballtorna népszerűségét jelzi, hogy immár 11. alkalommal rendezték a Gróf Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola tornatermében, december 28 és 29-én.

Szőllősi Zoltán és felesége, valamint Antal József jóvoltából ismét két napon át pattogott a futball-labda Jászapátin. – Ezzel a hagyományos rendezvényünkkel lehetőséget biztosítunk elsősorban a környékbéli sportembereknek, hogy a két ünnep közötti időszak egy részét hasznosan, sportosan töltsék el. Nagyon örülünk annak is, hogy a fővárosból is vannak itt fiatalok, ezek szerint híre ment a rendezvényünknek – mondta a fő-szponzor Szőllősi Zoltán.

Sok olyan játékossal lehetett találkozni a tornán, akik szinte az elejétől résztvevői ennek az év végi sporteseménynek. Közéjük tartozik Farkas János is, aki szerint egyre színvonalasabb a rendezvény, számos jó csapat tesz eleget a meghívásnak. Hasonlóan vélekedett a Jászberényi FC egykori játékosa Keresztes Ferenc is, aki először vett részt a Jászapátin rendezett focitornán a névadó TÉBA Tüzép csapatának tagjaként. Ezúttal is 16 alakulat jelentkezését tudta elfogadni a két rendező testnevelő tanár, Urbán Ferenc és Veleczki János, akik a csapatokat 4×4-es csoportba sorsolták. A körmérkőzések után az 1-2. helyezettek másnap a TÉBA, a 3-4-ek pedig, a Széchenyi Kupában folytatták a küzdelmeket, amit ezúttal Jászkisér csapata nyert meg. A fő eseményen először a bronzmeccset játszották le, ahol nem esett gól, így büntető rúgásokkal a Beverqzen nyert.

– Mi egy baráti társaság vagyunk, nagyon régen együtt focizunk. Nem azért járunk ide minden év végén, hogy mi legyünk az elsők, hanem a focizás öröméért, és azért, hogy a két ünnep között jó kikapcsolódásként együtt legyünk a barátokkal – mondta Molnár Zoltán csapatkapitány.

Az est fénypontja természetesen a kupadöntő volt, amelyen Szőllősi Zoltánné végezte el a kezdőrúgást. Egy darabig 1-1-re állt a mérkőzés, aztán a többszörös kupagyőztes csapatából Ludasi Martin majd Somodi Krisztián talált a hálóba, így 3-1-re nyertek. Ezzel a TÉBA Kupák történetében 9. alkalommal lett első az Eurotrans, megelőzve a TÉBA Tüzép együttesét, valamit a 3. Beverqzen gárdáját. A torna legjobb kapusa Tajti József lett, míg a gólkirályi címet Péter Gergő érdemelte ki.
Jó hír a teremfoci csapatoknak, hogy a Korsós Miklós Emléktornán februárban újra találkozhatnak egymással Jászapátin.

A sportesemény számokban:

V. Széchenyi Kupa: 7-8. helyezés: Vitézek – Retro MLGSZ 1-3; 5-6. helyezés: Marvei – Széchenyi DSE 1-0; 3-4. helyezés: Téba Beton – Király SZE 6-1; 1-2. helyezés: Jászkisér – Andorra 0-0 Büntetőkkel: 2-0; Legjobb kapus: Vincze Gábor (Jászkisér); Gólkirály: Csikós Jenő (Téba Beton); Végeredmény: 1. Jászkisér (alsó képünkön), 2. Andorra, 3. Téba Beton, 4. Király SZE, 5. Marvei, 6. Széchenyi DSE, 7. Retro MLGSZ, 8. Vitézek.

TÉBA Kupa: 7-8. helyezés: Főnix – Árpád FC 3-1; 5-6. helyezés: Orosz FC – Crvena Zvezda 0-2; 3-4. helyezés: Beverqzen – RD Stílus 0-0 Büntetőkkel: 2-0; 1-2. helyezés: Eurotrans – Téba Tüzép 3-1 (Felső képünkön ez a két csapat látható.); Legjobb kapus: Tajti József (Eurotrans); Gólkirály: Péter Gergő (Crvena Zvezda); Végeredmény: 1. Eurotrans, 2. Téba Tüzép, 3. Beverqzen, 4. RD Stílus, 5. Crvena Zvezda, 6. Orosz FC, 7. Főnix, 8. Árpád FC.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?