A hatvanadik érem

A JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály kiválóan folytatta tavaszi versenyszezonját, két versenyről is érmekkel tértek haza.

Május 12-én Hatvanban rendezték a XVI. Nemzetek Kupa elnevezésű nemzetközi taekwon-do versenyt. Jászberényből 9 versenyző lépett tatamira a több mint 250 fős mezőnyben gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályokban, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A JSE versenyzői összesen 18 kategóriában voltak érdekeltek, amiből tizenkettőn dobogón végeztek. Összességében: három arany, két ezüst és hét bronzérmet gyűjtöttek. Ezzel az eredménnyel a hazai klubok közül a második legeredményesebbek lettek.

A pünkösdi hétvégén a Budapesten megrendezett XXIV. Kick-Box Világ Kupán vett részt a szakosztály egyik nagy tehetsége, a világbajnokságra készülő Száraz Gergő. A verseny a világbajnokság főpróbája volt, hiszen a több mint 2500 fős mezőnyben a legjobb versenyzőkkel mérhette össze tudását. Light contact és kick light kategóriában is az elődöntőig jutott, ahol szoros küzdelmekben, de alul maradt a későbbi kategórianyertes szlovén, illetve ukrán versenyzőkkel szemben. Az igen értékes szakmai és mentális tapasztalatokon túl így két bronzérem lett a jutalma. Ezzel megszerezte a szakosztály 60. érmét a naptári évben, mondta el Soós László szakosztályvezető.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?